Newsroom

Newsroom

Στο χείλος του εμφυλίου η Βολιβία

Αυξάνεται ο απολογισμός των ανθρώπων,σε 32, που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου

APTOPIX Bolivia Protests 76364

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ταραχές που σημειώθηκαν την Τρίτη, μεταξύ υποστηρικτών του πρώην προέδρου ‘Εβο Μοράλες και των βολιβιανών δυνάμεων της τάξης κοντά σε διυλιστήριο που απέχει μερικά χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λα Πας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Ο νέος αυτός απολογισμός αυξάνει σε 32 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη χώρα αυτή της νότιας Αμερικής μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου τις οποίες ο ‘Εβο Μοράλες είχε δηλώσει ότι κέρδισε πριν παραιτηθεί τρεις εβδομάδες αργότερα υπό την πίεση των διαδηλώσεων και την ανατροπή του από τον στρατό

Έκκληση Μοράλες: Σταματήστε την καταστολή εναντίον των διαδηλωτών

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για τερματισμό της αιματοχυσίας στη Βολιβία, καθώς 32 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί λόγω της ταραχώδους πολιτικής κατάστασης.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Έβο Μοράλες ανέφερε τα εξής: «Απευθύνω έκκληση στη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH), στον ΟΗΕ για να καταγγείλουν και να σταματήσουν αυτή τη σφαγή των αυτοχθόνων αδελφών μας που ζητούν την ειρήνη, τη δημοκρατία και τον σεβασμό της ζωής με διαδηλώσεις στους δρόμους. Μετά το πραξικόπημα, έχουμε ήδη 30 νεκρούς, η σφαγή αυτή είναι μέρος μιας γενοκτονίας που είναι σε εξέλιξη μέσα στην αγαπημένη μας Βολιβία. Αυτοί σκοτώνουν τους αδελφούς και τις αδελφές μας».
 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…