Στο χάος του εμφυλίου η Ουκρανία λίγες ώρες πριν το δημοψήφισμα

Έκκληση απηύθυνε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για να αναβληθεί το δημοψήφισμα στην Ανατολική Ουκρανία καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τις…

oukrania 34

Έκκληση απηύθυνε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για να αναβληθεί το δημοψήφισμα στην Ανατολική Ουκρανία καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατά των Ρωσόφωνων παρά τους δεκάδες νεκρούς σε συγκρούσεις στη Μαριούπολη.

Την ώρα που δύο από τις πιο «ευαίσθητες» περιοχές ετοιμάζονται να επιλέξουν την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο με δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Μαΐου ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ μεταβατικός πρόεδρος της χώρας υποστηρίζει πως το δημοψήφισμα θα είναι ένα ακόμα βήμα προς την άβυσσο.

Στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, στήνονται κάλπες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που έχει χαρακτηριστεί παράνομο και από την κυβέρνηση της Ουκρανίας και από τη Δύση. Το κρίσιμο ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες, που θα προσέλθουν στην κάλπη, είναι αν υποστηρίζουν την αυτονακηρυχθείσα «Δημοκρατία του Ντόνετσκ». Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία παρατηρητών και παράλληλα δεν θα υπάρχει ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής για τη νομιμοποίηση του.

Την ίδια στιγμή η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισαν «παράνομα» τα δημοψηφίσματα και δήλωσαν έτοιμοι να επιβάλουν, μέσω Ε.Ε., νέες κυρώσεις στη Ρωσία.

«Αν δεν διεξαχθούν οι διεθνώς αναγνωρισμένες εκλογές, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας. Η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι αν συμβεί αυτό, τότε οι συνέπειες (για τη Ρωσία) θα είναι αυτές που αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 6 Μαρτίου του 2014» δήλωσαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες.

Οι αυτονομιστές της περιοχής αποφάσισαν όμως να προχωρήσουν στη διεξαγωγή του, παρά το αίτημα και του προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, να το αναβάλουν.
 

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…