Newsroom

Newsroom

Στο φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν το "Red Hulk"

Μία σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους “Red Hulk” της Ασημίνας Προέδρου, η οποία παρουσιάζει μία σύγχρονη ιστορία, με…

redhulk

Μία σημαντική διάκριση για την ταινία μικρού μήκους “Red Hulk” της Ασημίνας Προέδρου, η οποία παρουσιάζει μία σύγχρονη ιστορία, με έντονες πολιτικές και κοινωνικές αναφορές. Η ταινία αποτελεί την πτυχιακή εργασία της σκηνοθέτιδας στην οποία ανήκει επίσης το σενάριο και η παραγωγή.

Έχει ήδη αποσπάσει τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2013 (ανάμεσα τους και το Α’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) και το Α’ Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας 2013.  

Η ταινία θα πάρει μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας (31 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου), το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους.  

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα. Υποτίθεται ότι σπουδάζει και αναγκάζεται να δουλεύει για να τα βγάζει πέρα.Γεμίζει το κενό ως “RED HULK”, όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του. Ωσπου η εμπλοκή του σ’ ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές.