Newsroom

Newsroom

Στο Facebook τα Amber Alerts

Με στόχο τον εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών το Facebook ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το National Center for Missing and Exploited…

fb 1

Με στόχο τον εντοπισμό αγνοουμένων παιδιών το Facebook ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το National Center for Missing and Exploited Children στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η αποστολή Amber Alerts στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ώστε να βοηθηθεί ο εντοπισμός των αγνοουμένων παιδιών.

Στα πλαίσια της συνεργασίας θα προβάλλονται Amber Alerts στα News Feeds σε περιοχές οι οποίες έχουν υποδειχθεί μετά την εξαφάνιση παιδιού και το αρμόδιο κέντρο έχει σημάνει σχετικό συναγερμό.

Όπως γνωστοποιήθηκε, μεταξύ των ενημερώσεων θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες καθώς και άλλες λεπτομέρειες για το αγνοούμενο παιδί. 

Οι χρήστες έτσι θα μπορούν να διαμοιραστούν τους συναγερμούς με φίλους και να παρέχουν απευθείας links στη σχετική σελίδα του κέντρου, η οποία και διαθέτει τις πλέον πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με την κάθε περίπτωση.

Αναλυτικότερα, η διαδικασία έχει ως εξής: όταν η αστυνομία διαπιστώνει ότι μια περίπτωση αποτελεί περίπτωση Amber Alert, τότε ένας τέτοιος συναγερμός κηρύσσεται από το National Center for Missing and Exploited Children και κυκλοφορεί μέσω του Facebook, με κάθε διαθέσιμη πληροφορία, περιλαμβανομένης μιας φωτογραφίας και άλλων στοιχείων, όπως ο ύποπτος ως απαγωγέας. Οι αρχές καθορίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος. Ο αριθμός των ενημερώσεων που θα δουν οι χρήστες εξαρτάται από το πόσα Amber Alerts έχουν κηρυχθεί στην περιοχή τους. Οι ενημερώσεις αυτές εμφανίζονται στο News Feed, αλλά δεν ενεργοποιούν ειδοποιήσεις στο τηλέφωνο.

«Με πάνω από 725 να έχουν βρεθεί ως αποτέλεσμα της λειτουργίας των Amber Alerts από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 1996, ξέρουμε ότι το σύστημα λειτουργεί. Ελπίζουμε ο νέος αυτός μηχανισμός να βοηθήσει στην αύξηση αυτού του αριθμού και στην επανένωση ακόμη περισσότερων οικογενειών» καταλήγει η ανακοίνωση.