Newsroom

Newsroom

Στο επόμενο Eurogroup η απόφαση για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ    

Χωρίς απόφαση για την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος ολοκληρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης.

eurogroup 1

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή η συζήτηση ήταν σύντομη και σε θετικό κλίμα, ενώ οι θεσμοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση στο Eurogroup της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι.

Σε ό,τι αφορά το βασικό ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, δηλαδή το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη διαπιστώθηκε μεγάλη πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Εξάλλου, στο Eurogroup τέθηκε και το ζήτημα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, για το οποίο αναμένονται από τις ελληνικές αρχές περαιτέρω στοιχεία.

 

Σεντένο, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο

Συζητήσαμε σήμερα στο Eurogroup την πολύ καλή πρόοδο που έκανε η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις . Εάν όλες οι δεσμεύσεις εκπληρωθούν θα εξετάσουμε τον Απρίλιο την περαιτέρω εφαρμογή των συμπεφωνημένων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά την συνεδρίαση του Eurogroup o πρόεδρος της ευρωομάδας Μάριο Σεντένο .

 

Το μήνυμά μου στο Eurogroup είναι ότι η Ελλάδα συνέχισε να σημειώνει καλή πρόοδο. Σχετικά με τα λίγα εκκρεμή ζητήματα, οι εποικοδομητικές συνομιλίες συνεχίζονται, ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας πως «είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι στη μεταρρύθμιση του νόμου Κατσέλη . Έχουμε την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα επιτευχθεί εγκαίρως για το επόμενο Eurogroup».

 

Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο ανέφερε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνοντας ότι υπάρχουν ορισμένα εκκρεμή ζητήματα που μένει να αποσαφηνισθούν και αυτό μπορεί να γίνει τις επόμενες λίγες εβδομάδες.
 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…