Στο έλεος του θεού: Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στην πλατεία Βικτωρίας

Έντονη η αστυνομική παρουσία, το βράδυ της Δευτέρας, στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, όπου παραμένουν περίπου 30 πρόσφυγες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί εκεί από τη Λέσβο. Σύμφωνα με πληροφορίες, 20 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στη δομή του Ελαιώνα, που όμως δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. 

Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βγει μαζικά αποφάσεις ασύλου, ύστερα από την επαναλειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου, έπειτα από δύο μήνες που ήταν κλειστή λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν καθημερινά δεκάδες αναχωρήσεις από τα νησιά αναγνωρισμένων προσφύγων αλλά και ανθρώπων που έχει απορριφθεί το αίτημά τους, οι οποίοι καθοδηγούνται προς την Αθήνα, καθώς αυτήν την εποχή δεν πραγματοποιούνται απελάσεις προς την Τουρκία. 

Την ίδια στιγμή, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας για μια ομαλή ένταξη των ανθρώπων αυτών στον αστικό ιστό, γεγονός που σημαίνει πρόσβαση και σε προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας –πρόσβαση που δυσχεραίνεται λόγω άλυτων γραφειοκρατικών κωλυμάτων– οδηγεί τους πρόσφυγες στην αστεγία. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 άτομα έχουν μεταφερθεί και ζουν σε σκηνές στο καμπ της Μαλακάσας.

(Με πληροφορίες Εfsyn)

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος…