Newsroom

Newsroom

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θάσος: Μηχανήματα του στρατου στο νησί (video)

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Θάσο που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία το προηγούμενο διήμερο. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ρέματα υπερχείλισαν ενώ πολλά σημεία του οδικού δικτύου αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις.

4960337

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε κατοίκους από τα σπίτια τους που είχαν πλημμυρίσει ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Ποταμιάς, Θάσου, Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων και Θεολόγου.

Στο μεταξύ, υπερχείλισε το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το νερό να ρέει προς κάθε κατεύθυνση, ενώ ζημιές έχουν καταγραφεί και στην Παναγία.

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Θάσο μεταφέρονται μηχανημάτων του Δ’ Σώματος Στρατού.

«Μετράνε» τις ζημιές από την κακοκαιρία και στη Χαλκιδική

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έφτασε κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών,Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Χαλκιδική και σΕτην Θάσο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καβάλα και η Θάσος.

Στην Ολυμπιάδα έφτασαν επίσης ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο γ.γ. Υποδομών, Γεώργιος Καραγιάννης, ο γ.γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστας Μπαγινέτας και ο υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.