Newsroom

Newsroom

Στο έλεος ανεξέλεγκτων πυρκαγιών η νότια Γαλλία – Τρεις πυροσβέστες σοβαρά τραυματίες

Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές μαίνονταν σε περιοχές της νότιας Γαλλίας έως αργά το βράδυ της Τετάρτης, και τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν - τρεις σοβαρά - στην προσπάθεια κατάσβεσής της φωτιάς, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

57ac0d3e1dc52432578b4a8b

Περίπου 1.800 πυροσβέστες καταπολεμούν τις φωτιές συνολικά με τη βοήθεια αεροπλάνων πυρόσβεσης, είπε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στο γαλλικό κανάλι BFM. Επίσης, περίπου 400 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή σε όλες τις περιοχές, πρόσθεσε.

Οι φωτιές, οι οποίες καίνε περίπου 20.000 στρέμματα, βρίσκονταν εκτός ελέγχου αργά το βράδυ χθες, είπε ο υπουργός. Η μία από αυτές έχει επηρεάσει την κωμόπολη Φος-συρ-Μερ, 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μασσαλίας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις πετροχημικών προϊόντων. Οι ισχυροί άνεμοι βοήθησαν την εξάπλωση των πυρκαγιών, ενώ πυκνός καπνός καλύπτει τις περιοχές που καίγονται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του τοπικού αεροδρομίου, οι περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Μασσαλίας παρουσίασαν καθυστερήσεις ή ακυρώθηκαν.

#u^U

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…