Newsroom

Newsroom

Στο "εδώλιο" στέλνει η εισαγγελέας τον Χατζηγιάννη για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος"

Η Εισαγγελέας Εφετών, Ευσεβία Κορμικιάρη, τάσσεται υπέρ της παραπομπής σε δίκη του τραγουδιστή, Μιχάλη Χατζηγιάννη για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων

57890b671dc52442698b4787

Με πρόταση της στο Συμβούλιο Εφετών, ζητά να μην γίνει δεκτή η έφεση του κατηγορούμενου επί του βουλεύματος που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για απόκρυψη ποσού 5 εκατ. ευρώ.

Με την εισήγηση της (αριθμός 1199/16), η εισαγγελική λειτουργός προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών να κηρύξει απαράδεκτη την έφεση του τραγουδιστή και να επικυρώσει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ.

Κατά το βούλευμα παραπομπής, ο τραγουδιστής απέστειλε στην Κύπρο το επίδικο ποσό, το οποίο απέκρυψε από τις εγχώριες φορολογικές αρχές, «στην Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Η υπόθεση θα κριθεί το επόμενο διάστημα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που θα αποφανθεί, αν θα κάνει δεκτή ή όχι την έφεση του κ. Χατζηγιάννη.

Το βούλευμα, κατά του οποίου στράφηκε ο κ. Χατζηγιάννης και είχε δημοσιεύσει η Realnews, ανέφερε ότι ο τραγουδιστής «στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1.1.2010 έως 31.12.2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά στη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι δικαστές ανέφεραν ακόμη ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σκόπιμα απέκρυψε τα εισοδήματά του από την εφορία για να μην πληρώσει φόρους, αναμειγνύοντας στη συνέχεια τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα. «Συγκεκριμένα στον άνω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα υπαγόμενος φορολογικά στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γλυφάδας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος και απέκρυψε καθαρά φορολογητέα εισοδήματα, προερχόμενα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, με σκοπό να αποφύγει την πληρωμή του αναλογούντος φόρου εισοδήματος».

Επιπλέον, όπως επισήμαιναν, «το εγκληματικό προϊόν… το απέκρυψε αναμειγνύοντάς το με άλλα νομίμως κατεχόμενα από αυτόν περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας το για τις εν γένει οικονομικές του δραστηριότητες και κατέχοντάς το επί μακρόν…».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…