Newsroom

Newsroom

Στο εδώλιο οι εμπλεκόμενοι για την υπόθεση ντόπινγκ της Εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών το 2008

Μετά από έξι χρόνια και οκτώ αναβολές κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 25 αθλητές, προπονητές και άλλοι αθλητικοί παράγοντες…

hristos iakovoy

Μετά από έξι χρόνια και οκτώ αναβολές κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου 25 αθλητές, προπονητές και άλλοι αθλητικοί παράγοντες για την πολύκροτη υπόθεση ντόπινγκ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών το 2008.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδης, ο Βίκτωρας Μήτρου, Νίκος Ηλιάδης, Κυριακή Γαλάνη κ.α. 
Οι κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή, ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών κα). 

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης για νέα αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης που υπεβλήθη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο ορισμένων εξ αυτών και διέκοψε για τις 21 Φεβρουαρίου. 
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του συνηγόρου υπεράσπισης του Χ. Ιακώβου Μιχάλη Δημητρακόπουλου που είπε απευθυνόμενος προς τους δικαστές «μη δικ’ασετε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας χωρίς την παρουσία των συνηγόρων τους». 
Την ίδια ώρα, επ’ αόριστον αναβλήθηκε η δίκη με κατηγορούμενους των αθλητών του στίβου Φανής Χαλκιά και Αναστασίου Γκούση και δυο ακόμη κατηγορουμένων για τα ίδια αδικήματα.newsbeast.gr