Στο δρόμο της Volkswagen η Mitsubishi – Από το 1991 παραποιούσε τα στοιχεία μετρήσεων για τα καύσιμα

Ήδη από το 1991 η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε μεθόδους για τις δοκιμές οικονομίας στα καύσιμα οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς που επέβαλε το ιαπωνικό κράτος.

NewsRoom 26/04/2016 | 14:16

Η εταιρία στις 20 Απριλίου παραδέχθηκε ότι οι έλεγχοι οικονομίας καυσίμου είχαν παραποιηθεί για περισσότερα από 600 χιλιάδες αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ιαπωνία.

Η Mitsubishi, η 6η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, έχει χάσει τη μισή χρηματιστηριακή της αξία -περίπου 3,9 δισ. δολάρια μετά την παραδοχή της για εμπλοκή στο σκάνδαλο των ρύπων.

Η ανακοίνωση του σκανδάλου έριξε τις μετοχές της Mitsubishi περισσότερο από 15% χάνοντας έτσι περίπου 1,2 δισ. δολάριο στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Mitsubishi Motors ανακοίνωσε ότι οχήματά της απέτυχαν σε ελέγχους οικονομίας καυσίμου, βυθίζοντας τις μετοχές της κατά 15,6% και αφαιρώντας $ 1,2 δισεκατομμύρια από την αξία τους στο Χρηματιστήριο του Τόκιο την Τετάρτη.

Ο πρόεδρός της, Tetsuro Aikawa στην αρχή της συνέντευξης Τύπου έκανε μια βαθιά υπόκλιση και έπειτα από αυτό δήλωσε: «Το λάθος μας είναι διεθνές. Είναι ξεκάθαρο η παραποίηση έγινε έτσι ώστε η σχέση κατανάλωσης βενζίνης με τα διανυόμενα χιλιόμετρα να δείχνει καλύτερη». Αν και ο κ. Aikawa δεν είχε γνώση του ζητήματος ανέλαβε την ευθύνη. «Νιώθω υπεύθυνος» είπε.

Ήδη όπως έγινε γνωστό θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα διερευνήσει το ζήτημα.