Στο «δόγμα» Μπογδάνου και ο Βελόπουλος για (συγκεκριμένες) καταλήψεις

Άλλοτε στηρίζει και άλλοτε δεν στηρίζει η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου τις καταλήψεις των μαθητών. Εξαρτάται. Πιθανόν να ακολουθεί το δόγμα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που υπερασπιζόταν καταλήψεις που επιδίωξαν να καθοδηγήσουν ακροδεξιοί για το Μακεδονικό. Προφανώς και τα αιτήματα των δυο  είναι κοντά στις ιδεολογικές και πολιτικές τους θέσεις.

NewsRoom 30/09/2020 | 20:22

Έτσι, τις πάνω από 700 καταλήψεις σχολείων σε όλη τη χώρα που πραγματοποιούνται τώρα και με τις οποίες οι μαθητές ζητούν μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις καθηγητών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, ώστε να μην γίνουν τα σχολεία υγειονομικές βόμβες, δεν τις στηρίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος και διαπιστώνει σε αυτές πολιτική υποκίνηση.


Με ανακοίνωσή του  ξεκαθαρίζει πως «η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ καταγγέλλει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ότι με την ύποπτη στάση τους υποθάλπουν τις καταλήψεις. Η ΝΔ με την ανικανότητα της, οι λοιποί για κομματική εκμετάλλευση, δήθεν στήριξη, δηλαδή υποκίνηση. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ υπενθυμίζει ότι όταν κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή και απαιτεί: Έξω τα κόμματα από τα σχολεία!».


Αντίθετα, δύο χρόνια πριν, τις καταλήψεις που αφορούσαν το Μακεδονικό, τις στήριζε και μάλιστα διέκρινε σε αυτές ελπίδα. 

«Υπάρχει ελπίδα! Στηρίζουμε τα ελληνόπουλα αυτά, στηρίζουμε τους μαθητές που παρά την πλύση εγκεφάλου με την ανθελληνική παιδεία αυτοί αντιδρούν ελληνικά. Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες, πρώτα η Μακεδονία» δήλωνε ο Κυρ. Βελόπουλος το Νοέμβριο του 2018 με φόντο τις καταλήψεις σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας λόγω του ονοματολογικού. Και κατέληγε τονίζοντας: «Η Ελληνική Λύση δίπλα τους».