Στο Δήμο Αθηναίων οι αποκαλύψεις του Documento για την τρύπα εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έφτασαν οι αποκαλύψεις του Documento για το Άσυλο Ανιάτων.

asylo aniatwn

Το θέμα για το «καυτό» πόρισμα ελεγκτή που δείχνει τρύπα εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του ιδρύματος και που έφερε στο φως η εφημερίδα, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση.

Το άκρως σοβαρό αυτό ζήτημα έφερε στον Δήμο Αθηναίων η παράταξη της Ανοιχτής Πόλης του Νάσου Ηλιόπουλου, ώστε να κινητοποιηθούν όσο πιο άμεσα γίνεται οι αρμόδιες Αρχές για να… μην επαναληφθεί ό,τι συνέβη με το τεράστιο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης και μαύρης τρύπας εκατοντάδων εκατ. ευρώ στο Γηροκομείο Αθηνών.

Όπως δηλώνει στο documentonews.gr η Δέσποινα Αλεβιζάκη, την περασμένη Παρασκευή (σ.σ 30-10-2020 κατά την 26η συνεδρίαση του Δημ. Συμβ. μέσω τηλεδιάσκεψης) κατέθεσαν μαζί με τον Ρήγα Αξελό το πόρισμα κόλαφο του ορκωτού ελεγκτή λογιστή – τις βασικότερες πτυχές του οποίου αποκάλυψε το Documento – προς ενημέρωση όλου του δημοτικού συμβουλίου.

«Ενημερώσαμε το δημοτικό συμβούλιο για το μεγάλο θέμα που ανοίγει με το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή λογιστή για το Άσυλο Ανιάτων και δείχνει κακοδιαχείριση και οικονομικές ατασθαλίες. Ζητήσαμε να μοιραστεί σε όλα τα μέλη για να λάβουν γνώση και έπειτα να διεξαχθεί ξεχωριστή συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα» αναφέρει η κα Αλεβιζάκη ενώ προσθέτει: «Καλέσαμε να παραστεί και η επίτροπος του Δήμου στο Άσυλο Ανιάτων».

Η πρόταση της Ανοιχτής Πόλης έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο και έτσι αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία και να εισαχθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη.

«Το θέμα επείγει και πρέπει να εισαχθεί στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση», επισημαίνει η Αλεβιζάκη τονίζοντας ότι πρέπει να κινητοποιηθεί ο Δήμος.

Κατά την ίδια συνεδρίαση θα τεθεί και το ζήτημα του Γηροκομείου Αθηνών. Θυμίζουμε ότι πριν απο λίγες ημέρες η εισαγγελέας της έδρας του Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε προτείνει την ενοχή όλων των κατηγορούμενων στην πολύκροτη δίκη του Γηροκομείου.

Μια δίκη που διεξάγεται αρκετά χρόνια μετά και μετέπειτα των σπουδαίων αποκαλύψεων του περιοδικού Hot Doc, του koutipandoras.gr, του documentonews.gr και της εφημερίδας Documento.

Η Ανοιχτή Πόλη εξέδωσε και σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεγάλο θέμα που ανοίγει με το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή λογιστή για το Άσυλο Ανιάτων, πόρισμα που αναφέρεται σε σημαντικές οικονομικές ατασθαλίες που υποθηκεύουν το μέλλον του ιδρύματος και τις προοπτικές τόσο των φιλοξενούμενων ασθενών όσο και των εργαζομένων σε αυτό. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρέπει να ανεχτεί ένα δεύτερο φαινόμενο κακοδιαχείρισης, σαν εκείνο του Γηροκομείου Αθηνών. Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε σχετικό φάκελο στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε σχέση με το Γηροκομείο Αθηνών, η Ανοιχτή Πόλη έχει ήδη επισημάνει ότι η πρόσφατη εισαγγελική πρόταση καταδίκης της έκπτωτης διοίκησης πρέπει να αποτελέσει αφετηρία εξυγίανσης του Ιδρύματος: οι διαδικασίες εκλογής αιρετής διοίκησης πρέπει να επιταχυνθούν και οι μηχανισμοί εποπτείας να ενισχυθούν ουσιαστικά, τόσο σε επίπεδο Δήμου με υποστήριξη του έργου της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, όσο και σε επίπεδο νομοθετικού πλαισίου.»

Οι αποκαλύψεις του Documento

Στις αρχές του Οκτωβρίου, το Documento είχε αποκαλύψει κατ’ αποκλειστικότητα το πόρισμα – καταπέλτη του ορκωτού λογιστή ελεγκτή με βάση το οποίο φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του Ασύλου Ανιάτων.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε εκτενώς στα «καυτά» ευρήματα του πορίσματος τα οποία τοποθετούν στο “στόχαστρο” τη διοίκηση του σωματείου για κακοδιαχείριση. Μεγάλο κεφάλαιο των όσων εντόπισε ο διορισμένος από την εισαγγελία πραγματογνώμονας, εξετάζει τις σκοτεινές μπίζνες με τα ακίνητα-φιλέτα. Μια υπόθεση την οποία είχε αποκαλύψει το Documento τον Δεκέμβριο του 2019 και επί της ουσίας το πόρισμα έρχεται να τις επιβεβαιώσει.

Όπως γράφαμε στο ρεπορτάζ μας, η υπόθεση αναδίδει άρωμα σκανδάλου, παρόμοιο με αυτό του πολύπαθου Γηροκομείου Αθηνών.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, παρά την τεράστια περιουσία που διαθέτει το Άσυλο Ανιάτων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο ίδρυμα και να πεταχτούν στον δρόμο περισσότεροι από 120 ασθενείς και 100 εργαζόμενοι.

Πηγή: documentonews.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…