Στο αρχείο παιδιά, στο αρχείο!

Ολα τα στοιχεία βοούν υπέρ της αθωότητας του αρχηγού του κόμματος των ιδιοκτητών της χώρας. Τη δουλειά του έκανε...

novartis martyres skoteinoi 0 1

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου; Υπερβολές. Δεν έγινε και τίποτα. Απλώς κάποιοι αφελείς την πάτησαν. Ας πρόσεχαν. Ηθελαν οι ανόητοι να πλουτίσουν γρήγορα και χωρίς κόπο και όταν έπεσαν σε τοίχο φώναζαν ότι εξαπατήθηκαν. Επαιξαν και έχασαν. Ετσι γίνεται στον καπιταλισμό-καζίνο. Αν ήταν να κερδίζουν όλοι, δεν θα είχε ενδιαφέρον. Παίρνεις το ρίσκο; Κινδυνεύεις να φαλιρίσεις.

Σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα; Σιγά τα ωά. Ντόρος πολύς, αλλά τζίφος. Σκάνδαλο Siemens; Τι πάτε και θυμάστε τώρα; Περσινά ξινά σταφύλια. Η εταιρεία, μεγάλη και τρανή, κάνει κουμάντο στην Ελλάδα δεκαετίες και τα φάσκιωσε μια χαρά. Ο αρχηγός της ιστορίας το έσκασε μέρα μεσημέρι από την Ελλάδα και ζει ελεύθερος και ωραίος στη Γερμανία, ενώ ο υπαρχηγός κάπου είναι κρυμμένος –μάλλον στη Λατινική Αμερική– και μας χαιρετάει.

Σκάνδαλο Novartis; Τι είναι αυτό; Λάθος λέξη χρησιμοποιείτε. Σκευωρία; Κι αυτή λάθος. Εγινε μια προσπάθεια να τη χρεώσουμε στους άλλους, τους άπλυτους και άθεους, αλλά δεν βγήκε αποτέλεσμα δυστυχώς. Την άλλη φορά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Τότε ποια είναι η σωστή λέξη; Υπόθεση Novartis. Ουδέτερο μου ακούγεται. Μα είναι ουδέτερο. Υπήρχε μπόλικος καπνός, αλλά από φωτιά τίποτα. Σαματάς χωρίς περιεχόμενο. Οπότε; Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Ναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο υπέστη μεγάλη βλάβη, η εταιρεία κονόμησε ένα σωρό χρήματα, ομολόγησε στις ΗΠΑ ότι δεν πήγαινε στην Ελλάδα με τον σταυρό στο χέρι, πληρώνει εκεί βαρύ πρόστιμο και εδώ όλοι καθαροί; Και οι πολιτικοί που ανέχτηκαν(;) την κατάσταση και οι κρατικοί αξιωματούχοι που δεν πήραν χαμπάρι(;) τι γινόταν στην περιοχή ευθύνης τους και τα στελέχη που διοικούσαν την εταιρεία με τρόπο όχι και πολύ ορθό; Ναι. Ετσι αποφάνθηκε η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Αμφισβητείτε την κρίση της; Δεν πιστεύετε ότι στην Ελλάδα έχουμε διάκριση των εξουσιών;

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ, σημασία έχει το εύρημα των περισσότερων μετρήσεων, σύμφωνα με το οποίο οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη. Σιγά μη δώσουμε βάση στις μετρήσεις. Είδατε το πατατράκ που έπαθαν στις εκλογές. Βλέπω όμως πως έχετε μια ροπή προς τον λαϊκισμό. Να το κοιτάξετε αυτό. Αν δεν το θεραπεύσετε εγκαίρως, θα βουλιάξετε στη μελαγχολία.

Μάλιστα. Δηλαδή το μάρμαρο θα πληρώσουν μερικοί γιατροί; Θα σηκώσουν αυτοί το βάρος; Αν έχουν χρηματιστεί, ναι. Θα τιμωρηθούν. Δεν θα κάνουμε σκόντο σε θέματα ηθικής. Δεν υπέγραφαν όμως αυτοί για τις υπερτιμολογήσεις που ευνόησαν την εταιρεία. Και επιπλέον: ποιος τους έδωσε τα χρήματα; Εχουμε δωροληψία, όχι όμως δωροδοκία; Εχουμε αυτούς που τα πήρανε, δεν έχουμε αυτούς που τα έδωσαν. Κομματάκι περίεργο μου φαίνεται. Περίεργος είστε εσείς που ψάχνετε ψύλλους στ’ άχυρα. Συγγνώμη.

Και κάτι τελευταίο. Σε πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα εκκαθαριστεί το σκάνδαλο των υποκλοπών; Να σας πω, αφού πρώτα σας διορθώσω: υπόθεση λέμε, όχι σκάνδαλο. Εν πάση περιπτώσει, δεν σας παρεξηγώ. Σας έχει επηρεάσει η ρητορική των άλλων. Ακόμη και του Μητσοτάκη τού ξέφυγε στο debate. Ανθρωπος είναι, σπουδαίος μεν αλλά άνθρωπος, δεν είναι ημίθεος. Ας είναι. Επί του ερωτήματός σας: Για τη Siemens χρειαστήκαμε περίπου 20 χρόνια.

Για τη Novartis επτά χρόνια. Είναι σίγουρα μια σημαντική βελτίωση. Για τις υποκλοπές υπολογίζω ότι θα βγάλουμε άκρη σύντομα. Πολύ σύντομα. Αν πάρει αυτοδυναμία η Ν.Δ., η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο προς το αρχείο. Αλλωστε, δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Ολα τα στοιχεία βοούν υπέρ της αθωότητας του αρχηγού του κόμματος των ιδιοκτητών της χώρας. Τη δουλειά του έκανε. Δεν θα τον κατηγορήσουμε επειδή ήταν άψογος επαγγελματίας. Το 40% ενέκρινε τις πρακτικές του. Μπορεί η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να πει κάτι διαφορετικό; Προς Θεού! Τότε, καληνύχτα και καλή τύχη.

Ανάγωγα

Τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία των νέων το 2022 είναι αποκαλυπτικά. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλία η νεανική ανεργία έφτασε το 39,8%, στην Κεντρική Ελλάδα το 36,5% και στη Δυτική Μακεδονία το 34,3%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι μόλις 11,3%. Ποιος φταίει; Ξέρει ο κ. Σκέρτσος: Η απλή αναλογική και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018