Newsroom

Newsroom

Στο αγκυροβόλιο του Ιράν το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St NIKOLAS μετά το ρεσάλτο ενόπλων

Δεν υπάρχει επαφή με το πλήρωμα, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία του ελληνότακτου δεξαμενόπλοιου που κατελήφθη

OMAN IRAN ST NICOLAS SHIPPING 1140x570 1

Στο αγκυροβόλιο του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν βρίσκεται από χθες το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο St.Nikolas, σημαίας Νήσων Μάρσαλ, της εταιρείας Empire Navigation, που κατελήφθη από ομάδα 5 ενόπλων στα ανοιχτά του Ομάν.

Τη θέση του πλοίου επιβεβαίωσε με νέο ενημερωτικό της σημείωμα σήμερα το απόγευμα η διαχειρίστρια εταιρεία Empire Navigation, προσθέτοντας ότι έως αυτή τη στιγμή δεν έχει καταφέρει να έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρωμα μετά την κατάληψη, καθώς το σύστημα δορυφορικών επικοινωνιών έχει απενεργοποιηθεί από τους απαγωγείς.

Προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε το συμβάν ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες ελληνικές και διεθνείς αρχές καθώς και οι συγγενείς των μελών του πληρώματος.

Στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο επιβαίνουν 20 άτομα πλήρωμα (19 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας Έλληνας δόκιμος).

Tο δεξαμενόπλοιο είχε φορτώσει τις προηγούμενες ημέρες στη Μπάσρα (Ιράκ) φορτίο περίπου 145.000 κ.μ. αργού πετρελαίου με προορισμό την Αλιάγα (Τουρκίας), μέσω της διώρυγας του Σουέζ. Ο ναυλωτής του πλοίου είναι η Tupras.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι το Ιράν κατέλαβε τάνκερ, το οποίο τον περασμένο χρόνο κατασχέθηκε από τις ΗΠΑ για μεταφορά ιρανικού πετρελαίου. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού «κατασχέθηκε από το ιρανικό ναυτικό αμερικανικό τάνκερ προσθέτοντας ότι η σχετική κίνηση έγινε «κατόπιν δικαστικής εντολής».

Αγωνία για τον 20χρονο Ελληνα δόκιμο

Εν τω μεταξύ, η αγωνία είναι μεγάλη για τον 20χρονο Έλληνα δόκιμο πλοίαρχο που βρίσκεται ανάμεσα στο πλήρωμα, του οποίου η μητέρα εξέφρασε την ανησυχία της μιλώντας στην ΕΡΤ: «Είμαι σε συνεχή ενημέρωση από την διαχειρίστρια εταιρία και τους εκπροσώπους της, τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα και τους ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτό που κάνουν για το παιδί μου. Επίσης είμαι σε επικοινωνία με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Τεχεράνη κ. Κυριάκο Γαβριήλ καθώς και με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη όπου με διαβεβαιώνουν ότι οι διαπραγματεύσεις οδεύουν σε καλό δρόμο».

Λευκός Οίκος: Απελευθερώστε το πλοίο άμεσα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν την Πέμπτη τη σύλληψη από το Ιράν του πετρελαιοφόρου και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωση του πλοίου και του πληρώματός του, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία για τη σύλληψή του, καμιά απολύτως. Πρέπει να το αφήσουν να φύγει» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…