Στο Άγιο Όρος οι φυγόδικοι συνεργάτες του Βγενόπουλου

Στη μονή Βατοπεδίου φέρονται να είχαν καταφύγει μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης οι φυγόδικοι συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

5735b8c21dc5243b6b8b465d 1

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» οι Μπουλούτας και Φόρος είχαν καταφύγει στο Άγιον Όρος, στη μονή Βατοπεδίου, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (25-30 Απριλίου), μία εβδομάδα δηλαδή μετά την ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας ότι οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου τελούν υπό σύλληψη.

Τα εντάλματα σύλληψης για τους δύο καταζητούμενους, μετατράπηκαν σε διεθνή, και πλέον τα δύο πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας και νυν της MIG καταζητούνται από την Interpol ώστε να εκδοθούν στην Κύπρο και να δικαστούν για τα κακουργήματα της χειραγώγησης της αγοράς, της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της παρουσίασης ψευδών στοιχείων και της τήρησης ψευδών λογαριασμών καθώς και της απόκρυψης της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.

Η έξοδος των δύο ανδρών από την Ελλάδα απαγορεύθηκε τον Φεβρουάριο, λόγω των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί στην Κύπρο. Τότε, οι Μπουλούτας και Φόρος δήλωσαν στην Εισαγγελία ότι είναι γνωστής διαμονής και για τον λόγο αυτό δεν συνελήφθησαν από τις αρχές.

Στις 15 Απριλίου ο Άρειος Πάγος εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία να οι δύο άνδρες έπρεπε να εκδοθούν στην Κύπρο και από την στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία καθυστέρησε ορισμένες ημέρες να τους εντοπίσει οι δύο άνδρες, έχουν εξαφανιστεί

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρώτος προορισμός τους κατά τη φυγοδικία τους ήταν η μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με τον «Πολίτη», οι Ευθ. Μπουλούτας και Μ. Φόρος κατέφυγαν στο Άγιον Όρος, στη μονή Βατοπεδίου, όπου παρέμειναν για άγνωστο χρονικό διάστημα. Αν οι δύο καταζητούμενοι ανά το παγκόσμιο βρίσκονται ακόμα στο Άγιον Όρος, το οποίο διέπεται από ειδικό καθεστώς διοίκησης, δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθεί.

Ωστόσο τονίζεται ότι από πλευράς της μονής Βατοπεδίου διαψεύδεται η σχετική πληροφόρηση, διάψευση που επίσης δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί από οποιονδήποτε. 

«Όλοι αυτό θα σκέφτονταν»

Ο Μοναχός Αρσένιος, στενός συνεργάτης του ηγούμενου Εφραίμ, κληθείς να τοποθετηθεί επί των πληροφοριών που φέρουν τους δύο καταζητούμενους της Marfin Egnatia Bank να έχουν καταφύγει στο Άγιον Όρος και στη μονή Βατοπεδίου, διέψευσε τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τον κ. Αρσένιο, οι Μπουλούτας και Φόρος δεν βρέθηκαν ποτέ στη μονή Βατοπεδίου μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους. «Όλοι αυτό θα σκέφτονταν», απάντησε με νόημα ο μοναχός, παραπέμποντας στη σχέση εκατομμυρίων που συνδέει τη μονή Βατοπεδίου με τον όμιλο MIG του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η θέση του μοναχού στη μονή Βατοπεδίου δεν είναι εύκολο να διασταυρωθεί, αφού το Άγιον Όρος διέπεται από ειδικό καθεστώς διοίκησης και είναι αυτόνομο διοικητικά (αυτονομία που εκτείνεται και σε δικαστικές αρμοδιότητες). Στη διοικητική αυτονομία του Αγίου Όρους προστίθεται η γεωγραφική σύσταση του εδάφους στο οποίο αναπτύσσεται κάθε μονή (της μονής Βατοπεδίου περιλαμβανομένης), που επιτρέπει με ευκολία την παραμονή εν κρυπτώ στους χώρους της.

Οι σχέσεις MIG – Μονής Βατοπεδίου

Η απάντηση του μοναχού Αρσένιου ότι «όλοι αυτό θα σκέφτονταν» στην ερώτηση αν βρίσκονται στο Βατοπέδι οι Μπουλούτας και Φόρος διευκρινίζεται από τα περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ που είχε δανειστεί η μονή Βατοπεδίου από τη Marfin Egnatia μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερων των δύο χρόνων, σύμφωνα με την κατάθεση το 2008 του Άθου Κοιρανίδη, επενδυτικού συμβούλου της μονής, στη Βουλή των Ελλήνων στη διερευνητική επιτροπή υπό τον Δ. Τσιρώνη για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Από αυτά τα 100 εκατομμύρια, σύμφωνα πάντα με τον Άθω Κοιρανίδη, 50 εκατομμύρια ευρώ επιστράφηκαν στη Marfin έναντι ευνοϊκών μετοχοδανείων. Η εμπλοκή της μονής Βατοπεδίου στις υποθέσεις της Marfin εκτείνεται και στις υποθέσεις που διερευνά η κυπριακή δικαιοσύνη, αφού σύμφωνα με κατάθεση του Άθου Κοιρανίδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής τον Οκτώβρη του 2013, οι εταιρείες που διαχειρίζονταν τις επενδύσεις της μονής Βατοπεδίου, Rassadel και Madeus, επένδυσαν 80 εκατ. ευρώ στον όμιλο Marfin. Σύμφωνα μάλιστα με κατάθεση του Χρίστου Στυλιανίδη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής, τα δάνεια της Marfin στη μονή Βατοπεδίου μέσω της Rassadel δόθηκαν χωρίς έγκριση του Δ.Σ. της τράπεζας.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομακου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…