Newsroom

Newsroom

Στο 1 δισ. ευρώ οι αποζημιώσεις για την τραγωδία του Concordia

Στο αστρονομικό ποσό του 1 δισ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν τα αιτήματα αποζημίωσης για την τραγωδία του Concordia στην Ιταλία,…

Στο αστρονομικό ποσό του 1 δισ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν τα αιτήματα αποζημίωσης για την τραγωδία του Concordia στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, εάν συνυπολογίσει κανείς τα αιτήματα αποζημίωσης που θα υποβάλλουν οι ναυαγοί , το ιταλικό κράτος και οι περιφέρειες, μπορεί να καταρριφθεί κάθε προηγούμενο ρεκόρ τουλάχιστον στην πρόσφατη ιταλική ιστορία.

Στο μεταξύ οι έρευνες της πυροσβεστικής και των σπηλαιολόγων διεκόπησαν και πάλι λόγω θαλασσοταραχής με τους νεκρούς να ανέρχονται στους έντεκα και αγνοούμενοι παραμένουν είκοσι ένας άνθρωποι.

Η εισαγγελία του Γκροσέτο κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητεί να επανεξετασθεί η απόφαση δικαστικού αρμόδιας για τις προκαταρκτικές έρευνες, η οποία αποφάσισε ότι ο κυβερνήτης του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, έπρεπε να τεθεί υπό κατ’ οίκον κράτηση. Εισαγγελείς θεωρούν ότι ο Σκετίνο μπορεί να προσπαθήσει να αλλοιώσει και να αποκρύψει αποδεικτικά στοιχεία και για το λόγο αυτό πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Την ίδια ώρα οι ανακρίσεις μελών του πληρώματος, των στενών συνεργατών του πλοιάρχου και ιθυνόντων της πλοιοκτήτριας εταιρίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Προς το παρόν τους ζητείται να προσέλθουν στην εισαγγελία ως απλοί μάρτυρες, δεν αποκλείεται όμως τις επόμενες μέρες να εκδοθούν και νέες κλήσεις σε απολογία.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…