Στ.Κραουνάκης κατά της Λίνας Μενδώνη: «ΑΕΠΙ θα λέτε και θα κλαίτε»

To Σάββατο,  η οικογένεια του αείμνηστου Θάνου Μικρούτσικου έστειλε επιστολή στη Λίνα Μενδώνη, στην οποία αφενός αρνήθηκαν την δημοσία δαπάνη για την κηδεία του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη, κι αφετέρου έκαναν έκκληση για αδειοδότηση της ΕΔΕΜ, του φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων που συνέστησαν οι ίδιοι οι δημιουργοί.  

kraou cover

Λίγες ώρες αργότερα η Υπουργός Πολιτισμού απάντησε στην επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε πως «λυπάται» για την άρνηση της προσφοράς του ΥΠΠΟ, και πως είναι υπέρ της αδειοδότησης του νέου φορέα αλλά «με την τήρηση των διαδικασιών του θεσμικού πλαισίου», ενώ ζήτησε από τους δημιουργούς-ιδιοκτήτες «business plan», προκειμένου «να μην βρεθούν ξανά μπροστά σε δυσάρεστες καταστάσεις».

Στην Λίνα Μενδώνη απάντησε με κείμενό του social media -το οποίο ανέβασε και ο σύλλογος καλλιτεχνών «Άσμα 450+»– ο Σταμάτης Κραουνάκης. Ο γνωστός καλλιτέχνης στράφηκε εναντίον της ΥΠΠΟ, λέγοντας πως καθυστερεί σκόπιμα την αδειοδότηση της ΕΔΕΜ, με τους συμβούλους της να λένε χαρακτηριστικά «ΑΕΠΙ θα λέτε και θα κλαίτε», και πως φέρθηκε αλαζονικά στην οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου με την απαντητική επιστολή της.

Αξιότιμη κυρία Μενδώνη.

Σας ξενύχτησε η ανακοίνωση της οικογένειας Θάνου Μικρούτσικου, για να απαντήσετε έστω για πρώτη φορά στην ώρα σας. Γιατί από τον Οκτώβριο μέχρι τώρα σε όλες μας τις κρούσεις αδιαφορείτε ηχηρά. Αντίθετα οι νομικοί σας σύμβουλοι λέγανε κατ’ ιδίαν στους διαδρόμους του ΥΠΠΟ «ΑΕΠΙ θα λέτε και θα κλαίτε». Επίσης περιέργως διαβάζουμε για πρώτη φορά ότι θα πληρώσετε και το μπίζνες πλαν. Αυτό επίσης περιέργως δεν το θυμάται κανείς από τους συναδέλφους που σας συνάντησε.

Δώστε την άδεια τώρα και δεσμευόμαστε στον τακτό χρόνο να σας παραδώσουμε το περιβόητο μπίζνες πλαν, που εσείς το βάλατε μπροστά χωρίς να είναι υποχρεωτικό, και που εφηύραν επιδεικτικά οι νομικοί συνεργάτες σας για να μας καθυστερήσουν, κι άλλο, μέχρι να γεμίσουμε ΑΟΔ. Γιατί έρχονται κι άλλες και προφανώς δεν το ξέρετε…

Όμως αγαπητή κυρία, όπως τονίστηκε και στη συνέντευξη τύπου μας, το σοβαρότερο μπίζνες πλαν είναι τα ίδια τα ατράνταχτα ρεπερτόρια μας, που μάλλον απ’ ότι δείχνει, επιθυμείτε εσείς και οι συνεργάτες σας, να παραδώσουμε υποχρεωμένοι από την ανέχεια σε οποιαδήποτε ΑΟΔ θέλει να μας τα αγοράσει. Να σπάσουμε έτσι και την ενότητά μας και να χαίρεται ο Λύκος στην Ανεμοζάλη.

Κάντε, λοιπόν, αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε Υπουργός οποιασδήποτε πολιτισμένης χώρας. Δώστε την άδεια τώρα, και θα σκεφτούμε εμείς με ποιους θα συνεργαστούμε και με ποιους μας συμφέρει.

Κυρίως όμως, ειλικρινά, σταματήστε να επαναλαμβάνετε ότι γίνεται παραπληροφόρηση για πολιτικούς η άλλους λόγους. Αν όλοι οι δημιουργοί είμασταν ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα είσασταν τώρα εκεί. Μην χρονοτριβείτε ξενυχτώντας για τύπου καλοπροαίρετες απαντήσεις. Εγώ προσωπικά δεν σας πολυπιστεύω. Έχουν διαφανεί εδώ και καιρό οι προθέσεις καθυστέρησης εις βάρος μας. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης καθυστέρησης. Φερθείτε επιτέλους κυρία και Υπουργός. Την καλημέρα μου.

Σταμάτης Κραουνάκης.
25/1/2020

ΥΓ. Απαντάτε με αλαζονεία ως Κράτος σε μια οικογένεια που θρηνεί. Αντέξτε την γενναία αντίδρασή τους.

Πηγή:e-tetradio.gr

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…