Στις 7 Οκτωβρίου η ιστορική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

"Βόμβες" Μιχαλόλια για Βοριδη - Συκοφαντίες για Βαξεβάνη

5136890 1

Με μια αδικαιολόγητα μακρά αγόρευση του αδελφού του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η ιστορική δική της Χρυσής Αυγής, περίπου πέντε χρόνια μετά την πρώτη συνεδρίαση που είχε πραγματοποιήσει στον Κορυδαλλό. Στο τέλος της δικασίμου ανακοινώθηκε από το προεδρείο ότι η επόμενη δικάσιμος, οπότε και θα μάθουμε την πολυαναμενόμενη απόφαση, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου. 

Η διαδικασία εξελίχθηκε υπό τα συνθήματα της αντιφασιστικής συγκέντρωσης που γινόταν έξω από τα δικαστήρια με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση της δίκης. Οι συγκεντρωμένοι, με κεντρικό σύνθημα το “δεν είναι αθώοι” παρέμειναν μέχρι το τέλος της διαδικασίας, ενώ παρούσα ήταν όπως και σε κάθε δικάσιμο η μητέρα του δολοφονηθέντα από το μαχαίρι των ναζί Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνεπής στη γραμμή της κωλυσιεργίας που ακολουθείται από την υπεράσπιση από την αρχή της δίκης και ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα, επιχείρησε για μια ακόμη φορά να παρουσιάσει ως πολιτική τη δίωξη της ναζιστικής οργάνωσης, όχι δηλαδή για τα εγκλήματά της, αλλά για την ναζιστική της ιδεολογία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποστροφή του λόγου του Μιχαλόλια για τον υπουργό της σημερινής κυβέρνησης Μάκη Βορίδη. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι αν ερωτηθεί ο κ. Βορίδης για τη δίωξη της Χρυσής Αυγής μέσω του άρθρου 187 του ΠΚ, “θα δυσκολευτεί να σας απαντήσει”.  Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για προπατορικό αμάρτημα Βορίδη ο οποίος όπως είπε “ζωγράφιζε αγκυλωτούς σταυρούς στα τετράδιά του όταν ήταν συμμαθητής με τον Μιωνή στο αμερικανικό κολλέγιο” και τώρα προσπαθεί να “να αποδείξει ότι είναι εχθρός των πολεμίων των Εβραίων”.

Ξεκίνησε από τον Λεπέν, έγινε πρόεδρος της ΕΠΕΝ μετά τον Μιχαλολιάκο, πήγε στο ΛΑΟΣ και κατέληξε στη ΝΔ, και από εκεί μπορεί να πάει κι αλλού”, είπε με δηκτικότητα για τον Μάκη Βορίδη, με τον οποίο όπως ειπε, έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν.

Η υπόλοιπη αγόρευση του Τάκη Μιχαλόλια κινήθηκε στη γραμμή της λεγόμενης “σκευωρίας”, της υπερασπιστικής γραμμής δηλαδή ότι η (τότε) ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής στοχοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά με τη συνεργασία των κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικής κομμάτων της Αριστεράς. Έκανε λόγο για έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που οδήγησαν στη δίωξη της Χρυσής Αυγής, ενώ υποστήριξε ότι όφειλε να κληθεί ο Τάκης Μπαλτάκος ως μάρτυρας μετά τη δημοσίευση του γνωστού βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Επιτέθηκε επίσης στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα αποκαλώντας τους “δυσμοιρους” καθώς έρχονταν “δύο τρεις” στο δικαστήριο ενώ τα έδρανα γέμιζαν όταν επισκεπτόταν την αίθουσα κάποιος πολιτικός.

Στο σημείο αυτό δε δίστασε μάλιστα να προσωποποιήσει την επίθεση αναφέροντας ονομαστικά τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και τον δημοσιογράφο της ΕφΣυν Δημήτρη Ψαρρά, κατηγορώντας τους ότι αν και έγραφαν συστηματικά εναντίον της Χρυσής Αυγής, εντούτοις ζήτησαν πολλές φορές συνέντευξη από τον Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Ενδεικτικό της προσπάθειας κωλυσιεργίας του Τάκη Μιχαλόλια ήταν η… “αναλύσή του” περί εμφυλίου, υποστηρίζοντας ότι αυτοί που κυνηγούσαν το ΚΚΕ στα βουνά, τώρα είναι στο ΠΑΜΕ και κυνηγούν τη Χρυσή Αυγή, ενώ αναφέρθηκε και στην αποκατάσταση του Νίκου Πλουμπίδη, αλλά και… στην ιστορία του Αγίου Διονυσίου.

Φυσικά δεν παρέλειψε να κατακεραυνώσει όσους άσκησαν κριτική στην απαράδεκτη αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, λέγοντας μάλιστα ότι ο συνταγματολόγος κ. Αλιβιζάτος πάσχει από “ιδεολογικό βέρτιγκο”, ενώ ότι ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης μοιάζει στο πρόσωπο με… “κατσαρίδα”. 

Με μοναδικό “χειροκροτητή” τον γιο του που καθόταν δίπλα του και συμφωνούσε ηχηρά με τα όσα έλεγε ο πατέρας του, ο Τάκης Μιχαλόλιας ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ρίχνοντας έτσι την αυλαία της πιο ιστορική δική της μεταπολίτευσης.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί στις 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…