Κορυφώνεται η ένταση στην Κριμαία. Στις φλόγες τυλίχτηκε ουκρανικό αεροσκάφος που έκανε περιπολίες στα σύνορα κοντά στην Κριμαία, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του. Σύμφωνα με συνοριοφύλακες, κανένας από το τριμελές πλήρωμα του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε.
Στο μεταξύ, οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ δεν κατάφεραν ούτε το Σάββατο να περάσουν στην Κριμαία, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες ημέρες που το είχαν επιχειρήσει. Περίπου 50 στρατιωτικοί παρατηρητές από 28 χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ επέστρεψαν οδικώς από σημείο ελέγχου της βόρειας Κριμαίας στη βάση τους στην ουκρανική πόλη Κέρσον μετά από τα προειδοποιητικά πυρά που δέχτηκαν. Η εκπρόσωπος του Οργανισμού, Κάθι Μπάρτον, δήλωσε ότι κανένας τους δεν τραυματίστηκε.
Παραλλήλως, η Ρωσία ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Κριμαία. Περίπου 50 ρωσικά φορτηγά με στρατιώτες κατευθύνθηκαν σήμερα Σάββατο σε βάση κοντά στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, Συμφερόπολη. Το κονβόι συνοδεύουν οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα, δύο ασθενοφόρα και πετρελαιοφόρα οχήματα.
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι τα μοναδικά στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι εκείνα που εδρεύουν στην περιοχή με τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έναν ισχυρισμό που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει «μυθεύματα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν». Το Κίεβο υποστηρίζει ότι στην Κριμαία βρίσκονται 30.000 Ρώσοι, ενώ το Πεντάγωνο εκτιμά ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20.000.
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον κι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ είναι έτοιμοι, ύστερα κι από τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, να ανακοινώσουν ακόμα και σήμερα Σάββατο κυρώσεις σε βάρος τής Ρωσίας.