Στις φλόγες η χώρα: Αναζωπυρώσεις και εκκενώσεις σε Βαρυμόμπη, Εύβοια, Ηλεία και Γρεβενά – Συνεχής Ενημέρωση

Τραγική η κατάσταση στο Κρυονέρι

5354137 0

Συνολικά τρία μεγάλα μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική μετά την αναζωπύρωση και στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης, με τη φωτιά να κινείται απειλητικά προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Πάρνηθα.

Ταυτόχρονα το μέτωπο της Εύβοιας οδηγεί από το πρωί όλους και περισσότερους κατοίκους οικισμών γύρω από τις Ροβιές να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ενώ η κατάσταση στην Ηλεία φαίνεται να βρίσκεται εντελώς εκτός ελέγχου. Βορειότερα, στα Γρεβενά ήδη έχει σταλεί μήνυμα εκκένωσης σε κατοίκους χωριών κοντά στο Καρπερό.

Βαρυμπόμπη

Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής.

Σύμφωνα με το μήνυμα οι κάτοικοι από την Ιπποκράτειο Πολιτεία πρέπει να κατευθυνθούν προς εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και από Δροσοπηγή προς Αφίδνες και Ωρωπό. Ακολούθησε δεύτερο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους του Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Η δεύτερη αναζωπύρωση είναι μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στις Αδάνες.

Και οι τρεις καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Στις Αδάμες επιχειρούν έως στιγμής επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος, ενώ στο Κρυονέρι δύο ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό όχημα. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

UPDATE: Έκλεισε και στα δυο ρεύματα η εθνικής οδός στο ύψος των Οινοφύτων 

UPDATE: ΕΡΤ: Εντολή εκκένωσης από Ιπποκράτειο Πολιτεία προς Ωρωπό

UPDATE: Εκκενώνονται Κρυονέρι και Αφίδνες

UPDATE: O ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι η φωτιά στο Κρυονέρι έριξε δύο κρίσιμα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης. Υπάρχει κίνδυνος για διακοπές ρεύματος στην Αττική

UPDATE: Στις φλόγες ο οικισμός της Δροσοπηγής

UPDATE: Πληροφορίες για νέα εστία στις Αχαρνές

UPDATE: Έφτασε στα πρώτα σπίτια στη Δροσοπηγή η φωτιά

Τρία άτομα από την περιοχή του Κρυονερίου έχουν διακομιστεί με εγκαύματα στο ΚΑΤ, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

UPDATE:  Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες και τη Δροσοπηγή – Απειλείται το Κρυονέρι – Πέρασε την Εθνική Οδό η φωτιά

UPDATE: 112-Απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τη Δευτέρα σε δάση και άλση Πρόστιμα ύψους έως και 10.000 ευρώ σε όσους παραβιάσουν το μέτρο 

 UPDATE: Η φωτιά μπήκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 UPDATE: Μεγάλη ανησυχία μην ξεφύγει η φωτιά προς Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο.

UPDATE:  Για δύο εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

UPDATE: Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Άγιος Στέφανος και Πολυδένδρι

Εύβοια

Τη στιγμή που τα βλέμματα είναι στραμμένα στα χωριά Κεχριές -που έχουν εκκενωθεί- και Δάφνη, όπου δημιουργούνται ζώνες προστασίας, έχουν ήδη αναπτυχθεί τουλάχιστον 3 τεράστια μέτωπα που προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον προς διάφορες κατευθύνσεις κυρίως βόρεια και βορειοδυτικά απειλώντας να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα.

Στη Δάφνη και τις Κεχριές δίδεται μία πραγματική μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές, αλλά κυρίως κατοίκους της περιοχής, ρητινοσυλλέκτες οι περισσότεροι που γνωρίζουν το δάσος πολύ καλά, για να δημιουργήσουν ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην απειλήσει τους οικισμούς.

Από την ίδια πλευρά τη φωτιάς δηλαδή την ανατολική, έχει αναπτυχθεί ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο το οποίο κινείται βόρεια και πάνω από το χωριό Σκεπαστή με κατεύθυνση προς το χωριό Αμέλαντες που έχει εκκενωθεί από τα ξημερώματα.

Το μέτωπο αυτό τις πρωινές ώρες ενώθηκε και με το μέτωπο από το χωριό Κουρκουλοί με επίσης βόρεια κατεύθυνση προς Αμέλαντες.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ελήφθη απόφαση να εκκενωθούν τα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά και Αχλάδι  του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Αννης  

UPDATE: Εκκενώθηκε μέσω θαλάσσης το κάμπινγκ της Αγίας Άννας

UPDATE: Αγωνία για τα χωριά Αμέλαντες, Σκεπαστή που τα κυκλώνουν οι φλόγες

Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα, στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στην Μεσσηνία, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή για τη εκκένωση των κοινοτήτων Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια.

Επίσης, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο που βρίσκεται κοντά στην κοινότητα Καρνάσι, ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, προς κατοικημένη περιοχή.

Στο μεταξύ, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η φωτιά, εκτός από τις κοινότητες Διαβολίτσι και Άνω και Κάτω Μέλπεια, έχουν εκκενωθεί άλλες έξι και συγκεκριμένα οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα.

Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στο χωριό Κλάδεος από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται πρόκειται για 100 με 150 άτομα, ανάμεσα στους οποίος είναι ηλικιωμένοι και παιδιά. Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του OPEN γυναίκα που έχει συγγενείς στο χωριό και υποστήριξε ότι οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

UPDATE: Καίγονται σπίτια σε Λάλα – Οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν 

UPDATE: Χαρδαλιάς για φωτιές: 7 πύρινα μέτωπα ταυτόχρονα στην Ηλεία

UPDATE: Κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στο χωριό Κλάδεος από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 100 με 150 άτομα, ανάμεσα στους οποίος είναι ηλικιωμένοι και παιδιά. Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του OPEN γυναίκα που έχει συγγενείς στο χωριό και υποστήριξε ότι οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

UPDATE: Εκκενώνεται και το χωριό Βλαχόπουλο

UPDATE: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό στην Ηλεία σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύργου, κ. Αντανακώπουλο

Γρεβενά

Μήνυμα σε κατοίκους στο Καρπερό Γρεβενών για εκκενώσεις χωριών έστειλε το 112 καθώς η φωτιά αναζωπυρώθηκε.

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η φωτιά στο Καρπερό Γρεβενών καθώς πέρασε από την απέναντι πλευρά του Αλιάκμονα ποταμού. Η φωτιά που εκτείνεται σε μία έκταση περίπου 30 χιλιομέτρων, αναζωπυρώθηκε εξαιτίας ενίσχυσης της έντασης των ανέμων.

Εξετάζεται η εκκένωση σε Νησί, Αγαλέοι, Κέντρο, Δίπορο. Οι κάτοικοι πρέπει να είναι έτοιμοι να φύγουν. Επικρατούν ισχυροί άνεμοι. Το μέτωπο επεκτείνεται.

Αποτέλεσμα να κινηθεί προς την περιοχή των Βεντζίων. Οι άνεμοι πνέουν Νότιοι και η φωτιά κατευθύνεται πλέον προς την περιοχή των Βεντζίων.

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ