Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι του Mega για να μην κλείσει το κανάλι

Ακόμη ένα δελτίο ειδήσεων του Mega βγήκε στον αέρα με τους 420 εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού να απαιτούν να μην πέσει «μαύρο» στο κανάλι.

5a5902bd1dc52462758b4600

Οι εργαζόμενοι του σταθμού ζητούν από τους μετόχους, την κυβέρνηση, το ΕΣΡ και την αντιπολίτευση να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να παραμείνει ζωντανό το Mega και να διεκδικήσει την 7η άδεια που έχει μείνει.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι «ακόμη υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια για να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια. Οι ελπίδες δεν έχουν πεθάνει…».

«Φτωχότερο ή πλουσιότερο το τηλεοπτικό φάσμα χωρίς το Mega;» ρώτησαν οι παρουσιαστές του δελτίου τον γνωστό σεναριογράφο και ηθοποιό, Γιώργο Καπουτζίδη.

Ο ηθοποιός απάντησε ότι «δεν χρειάζεται να το απαντήσουμε αυτό. Από το 2003 μέχρι το 2016 δεν έφυγα ποτέ από το κανάλι, ήταν όμορφα χρόνια και δημιουργικά. Αυτό που θέλω να πω υπάρχουν κάποια χρήματα, κι όλα αυτά έχουν γίνει γιατί κάποιοι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για δύο χρόνια και δούλευαν χωρίς να πληρώνονται. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει πρώτοι να αποπληρωθούν».

«Κάθε μαύρο κάνει τη δημοκρατία μας φτωχότερη. Οι εργαζόμενοι του Mega πιάστηκαν στον ύπνο με υποσχέσεις… Η εργασία είναι υπαρξιακή ανάγκη και ολοκλήρωση. Το Mega δεν είναι τα μηχανήματά του, αλλά οι άνθρωποί του» δήλωσε ο Στέλιος Μάινας και πραγματοποίησε έκκληση στους μετόχους για τη διάσωση του καναλιού.

Ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του Mega, Πάνος Τουμάσης, επισήμανε ότι θα γίνει συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εκπροσώπους των εργαζομένων την Τρίτη, η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις για το μέλλον του καναλιού.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργος Κουμεντάκης, είπε: «Εύχομαι από καρδιάς οι αρμόδιοι που έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους να το ξανασκεφτούν»

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία