Στις ελιές της Ολυμπίας και στα έλη της Δημοκρατίας

Και φυσικά το ερώτημα παραμένει: Τι ψηφίσατε βρε;

5424101 0 1

Ένα φθαρμένο σεντόνι, γεμάτο τρύπες και μπαλώματα μας τυλίγει ως χώρα. 
Είναι ο μπερντές της φυλής και το πανί του σύγχρονου Καραγκιόζη που ως σκιά πλάθει την ταυτότητα των δυνατοτήτων του με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Βουκεφάλα.
Είναι η τρύπια βάρκα της δημοκρατίας μας και η σημαία μιας κυβέρνησης που γεννοβολά ερμηνείες επικίνδυνες. Ερμηνείες που αποτελούν στη συνέχεια αφορμή μιας ολόκληρης κωμωδίας. Ή τραγωδίας.

Αφού τα προηγούμενα χρόνια ερμηνεύσαμε την ελληνική ιστορία και τον κόσμο με εξισώσεις τύπου: «σκέφτομαι άρα υπάρχεις», «σκέφτομαι άρα δεν υπάρχεις», αφού μετατρέψαμε την αρχαία φιλοσοφία σε όπλο για την άρνηση της πραγματικότητας, κι αφού διασχίσαμε και τον τελευταίο βαλτότοπο αρχαιοκαπηλίας, πατριδοκαπηλίας και συνωμοσίας, βρεθήκαμε σήμερα στρυμωγμένοι μέσα σε ένα κυρίαρχο κυβερνητικό αφήγημα, τόσο μικρό και ασφυκτικό και που αδυνατεί να χωρέσει το τεράστιο πολιτισμικό σύμπαν, τον ορθολογισμό, τη δημοκρατία, την ίδια μας την ιστορία.

Για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλων διαστάσεων είναι το εκφυλιστικό κοινωνικό σύμπτωμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, αρκούν οι διάσπαρτοι παντού ισχυρισμοί των αντιεμβολιαστών -που πεθαίνουν πλέον ομαδικά- και δύο πρόσφατα περιστατικά: 

•    Το σχόλιο του δημοσιογράφου -βγαλμένου από τη ναφθαλίνη της χουντικής περιόδου-, Νίκου Μαστοράκη. «Η ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΤΥΧΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ: ουστ απο δω μωρή κοκκινοβαμένη ρεγγα… δωστε της να φαει το καπέλο της».
•    Η δήλωση γυναίκα στο super market που ζητά στον πάγκο τυροκομικών γκούντα αλλά όχι Ολλανδίας διότι κάνει μποϋκοτάζ στη δημοσιογράφο.

Και δίπλα σε όλα αυτά, έρχεται ο πρωθυπουργός να απλώσει ελαιόπανα στην αρχαία Ολυμπία, να ραβδίσει τις ελιές της, προκειμένου να μαζέψει λάδι να το μοσχοπουλήσει χρυσό στους ξένους ιθαγενείς. Αρχαίο Λάδι®, σε συσκευασία αμφορέα, made in Ancient Olympia.
Μπορούμε επίσης να μοσχοπουλάμε και θημωνιές σανού από τον λόφο Καστά, που τον κόπριζε με καβαλίνα για χρόνια ο Βουκεφάλας. Ή βαζάκια με άμμο από το Μαράθι, όπου περπάτησε ο Μωϋσής. Είναι γεγονός ότι τα social media γλέντησαν ακόμα μια φορά τις μωρίες του Μητσοτάκη. 
Βλέπετε ο Μητσοτάκης και οι συγκυβερνήτες του σκέφτονται χρήμα, βλέπουν χρήμα, τρώνε χρήμα. Κι όταν πια θα έχουν βγάλει στο καλντερίμι κάθε πανανθρώπινη αξία και δεν θα τους απομένει για φινάλε να πουλήσουν κάτι ακόμα, παραφράζοντας τον νομπελίστα ποιητή Ζοζέ Σαραμάγκου: «ας ξεπουλήσουν και την πουτάνα τη μάνα που τους γέννησε».
Και φυσικά το ερώτημα παραμένει: Τι ψηφίσατε βρε;

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

240423112228 mpeos konstantopoulou

«Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» – Ακόμα γελάνε στα social media με την… σεξουαλική παρενόχληση της Κωνσταντοπούλου στον Μπέο

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις των χρηστών του Twitter σχετικά με την... καταγγελία του Αχιλλέα Μπέου…

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…