Στις εγκαταστάσεις της Apivita ο Πρωθυπουργός – "Επιδίωξη να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα πλε

Στις εγκαταστάσεις εταιρείας της Apivita στο Μαρκόπουλο Αττικής πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

NewsRoom 04/09/2017 | 11:30

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Apivita Νίκος Κουτσιανάς υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό με τη φράση «να τι μπορεί να κάνει η μικρή Ελλάδα» ενώ αυτήν την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγείται στους τομείς των εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του από τον Ισπανό πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου PUIG, Manuel Puig, ο πρωθυπουργός παρομοίασε την εταιρεία με την ισπανική ομάδα ποδοσφαίρου Μπαρτσελόνα: «Ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο, είναι η Apivita για τα προϊόντα της».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, είπε μεταξύ άλλων: «Η Apivita κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά διότι ακολούθησε μια πορεία στην οποία η κερδοφορία δεν αποτέλεσε αυτοσκοπό αλλά ήρθε ως συνέπεια μιας πολύχρονης, μελετημένης και δημιουργικής δουλειάς στον τομέα της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος».

Παρακολουθήστε την ομιλία του:

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη: «Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία. Και που θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων - ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής».

Πρόσθεσε επίσης: «Επεξεργαζόμαστε πρωτοβουλίες για την στοχευμένη διαφοροποίηση της αγροτικής παραγωγής υπερ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας επιβάλλει».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Το πλαίσιο της επίσκεψης

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε χώρους εργασίας που προάγουν, μεταξύ άλλων, την εξωστρέφεια και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Κατά την ενημέρωση του από στελέχη της εταιρείας ο πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όσα άκουσε από την υπεύθυνη βοτάνων της εταιρείας κ. Ειρήνη Βαλλιανάτου, η οποία υπογράμμισε πως η ελληνική βιοποικιλότητα βρίσκεται σε εξέχουσα θέση σε σχέση με την ευρωπαϊκή. Όπως είπε από τα 20.000 είδη περισσότερα από 6.000 καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ανήκουν σε οικογένειες με φαρμακευτικές ιδιότητες.

Ο πρωθυπουργός επίσης άκουσε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πως το εργοστάσιο της εταιρείας διαθέτει αξιοσημείωτη συλλογή από σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Παράλληλα, όπως τόνισε η κ. Βαλλιανάτου, η εταιρεία διαθέτει και «τράπεζα» όπου διατηρούνται τα γενετικά υλικά των σπόρων με στόχο τη διατήρηση της προστασίας της φύσης.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» στον Ασπρόπυργο, όπου αναφέρθηκε στον διπλό στόχο της ανατροπής του προηγούμενου μοντέλου του «εργασιακού μεσαίωνα», μέσω της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.