Newsroom

Newsroom

Στις δύο «ελληνικές αγωγές», η μία δώρο από τη δικαιοσύνη

Δύο αδέρφια. Τηλεπωλητές και εκδότες. Ο ένας πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάνουν και οι δύο ταυτόχρονα, διαφορετικές αγωγές σε εφημερίδα για την -ίδια- υπόθεση που αποκάλυψε. Ο ένας χάνει πανηγυρικά και υποχρεώνεται να πληρώσει στον Κώστα Βαξεβάνη, δύο χιλιάδες ευρώ για τα δικαστικά έξοδα, ο άλλος δικαιώνεται γιατί δεν αναγνώρισαν το δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. 

maxresdefault 0

Η ελληνική δικαιοσύνη έχει, ενίοτε, έναν πολύ ενδιαφέροντα και… δημιουργικό τρόπο να εκδίδει αντιφατικές αποφάσεις. Μόνο έτσι, κομψά, θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε τις δύο -σχεδόν ταυτόχρονες- αντιφατικές αποφάσεις, για δύο παρόμοιες αγωγές που κατέθεσαν οι απόγονοι των «πρωτανθρώπων Αρίων ελληνικών φυλλών», αδερφοί Γεωργιάδη, κατά του Documento. Αιτία η αποκάλυψη της εφημερίδας με τίτλο: «Οι μπίζνες των αδερφών Γεωργιάδη με το Ντυνάν»

Θυμίζουμε πως το Documento αποκάλυπτε -μεταξύ άλλων- ότι «η εταιρεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη συναλλασσόταν με το αμαρτωλό ίδρυμα επί 14 χρόνια , ακόμη και όταν ο αδερφός του Άδωνης ήταν υπουργός Υγείας». Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν φτάσει στη Βουλή, στις 29 Ιουνίου 2017 και αποκάλυπτε η εφημερίδα, η επιχείρηση του Λεωνίδα Γεωργιάδη εμφανιζόταν στις καταστάσεις προμηθευτών του Ντυνάν από το 2000 έως και τις χρονιές 2013 και 2014, όταν υπουργός Υγείας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το δικαστήριο που εκδίκασε την αγωγή του Λεωνίδα Γεωργιάδη, έβγαλε την ετυμηγορία πως η εφημερίδα έγραψε την αλήθεια. Μάλιστα επιδίκασε στον αδερφό του Άδωνη Γεωργιάδη να καταβάλει στον Κώστα Βαξεβάνη, δύο χιλιάδες ευρώ για δικαστικά έξοδα. Ποσό, που για παρόμοιες υποθέσεις, θεωρείται από ειδικούς, τεράστιο.

Το ίδιο δικαστήριο, με διαφορετική όμως σύνθεση, που προσέφυγε με αγωγή, ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αποφάσισε πως τα γραφόμενα της εφημερίδας περιείχαν «σκοπό εξύβρισης» και δεν αναγνώρισαν το δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Με λίγα λόγια, η ιδιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη, ως πολιτικού και βουλευτή, αντί να δικαιολογεί τη δημοσιογραφική έρευνα, του εξασφάλισε μια δικαίωση που εκ των πραγμάτων (άλλης δικαστικής απόφασης για την ίδια υπόθεση), δεν υφίσταται.

Οι τσαρλατανισμοί του Άδωνη Γεωργιάδη στα social media, που ακολούθησαν των αντιφατικών -και ουσιαστικά αλληλο-αναιρετικών- δικαστικών αποφάσεων, επεξηγούν επαρκώς και το λόγο της ξεχωριστής αγωγής των δύο τηλεπωλητών νανοβιονικών γιλέκων-απάτη, για την ίδια υπόθεση.

Τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί πάνω από τον Άδωνη και τις δραστηριότητές του, δεν ευνοούν απλά την… υγρασία. Είναι και αλπινικά.

Και από τις καταιγίδες των Άλπεων, δε γλιτώνεις εύκολα.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…