Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Ερντογάν

Στις αρχές Δεκεμβρίου φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, μετά από πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

5a195d381dc524af7a8b4567

Η ημερομηνία έχει ουσιαστικά κλείσει για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα και για λόγους ασφαλείας. Σε αυτό το σημείο τα επιτελεία των δυο ηγετών εργάζονται πυρετωδώς καθώς δίνεται προσοχή και στην παραμικρή λέξη που θα χρησιμοποιηθεί στα επίσημα κείμενα, ενώ θα υπάρχει και πλαίσιο ως προς τις δημόσιες δηλώσεις των δύο ανδρών, με σκο΄πό να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά και την κρίση από το πραξικόπημα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Θα είναι ο πρώτος Τούρκος Πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα, μετά από 65 χρόνια, και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν θα αφορούν:

– Την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, με φεριμπότ για μεταφορές πολιτών και εμπορευμάτων. Τους θερινούς μήνες η γραμμή θα ενισχύεται με περισσότερα δρομολόγια για να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού.

– Tην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας αμαξοστοιχίας που θα συνδέει την Κωνσταντινούπολη με την Θεσσαλονίκη.

– Την κατασκευής διασυνοριακής γέφυρας, ανάμεσα στους τελωνειακούς σταθμούς, στους Κήπους και στα Ύψαλα. Σε δηλώσεις για την επικείμενη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, τόνισε πως η επίσκεψη του Τ. Ερντογάν θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Και επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες».

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Λυτρας ευελπιδων

Νέα ανακυβίστηση από τον Λύτρα για ξυλοδαρμό της συζύγου του: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα της πτώσης από τη σκάλα

Με νέα του παρέμβαση ο Απόστολος Λύτρας τονίζει ότι δεν ήταν εκείνος που επινόησε το…

Σοκ στο Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν 4 φορές

AP24124104383097

Σοκ στο Mεξικό: Δήμαρχος δολοφονήθηκε μέσα σε λεωφορείο – Τον πυροβόλησαν 4 φορές

Ο συνταξιούχος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Σαλβαδόρ Βιλάλμπα, 53 ετών, επέστρεφε από μια συνάντηση με…