Newsroom

Newsroom

Στις 7 το απόγευμα τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Στις 7.30 έχει προγραμματιστεί και πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον 15χρονο που δολοφονήθηκε το 2008 από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα, όπου θα μιλήσουν οι Γιάννης Μάγγος, Αγγελική Κουτσουμπού, Μάγδα Φύσσα (τηλεφωνικά), Γιώργος Θαλάσσης, σύντροφοι και φίλοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου 

grigoropoulos 2 0

Στα πλαίσια της “Εβδομάδας εκδηλώσεων για την αναστήλωση του μνημείου του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου” έχει καλεστεί σήμερα, Σάββατο 11/6 στις 19.00, παρουσίαση του αναστηλωμένου μνημείου και της ολοκληρωμένης τοιχογραφίας στη μνήμη του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, και στις 19.30 πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Όμως, λόγω πιθανότητας βροχών και έντονων καιρικών φαινομένων, ενδέχεται η εκδήλωση να αναβληθεί για αύριο, Κυριακή 12/6 και ώρα 19.00. Οριστική ενημέρωση θα δημοσιευθεί σήμερα στις 18.00, ώστε να γνωρίζουν έγκαιρα όσες συντρόφισσες και σύντροφοι επιθυμούν να προσέλθουν, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές στο indymedia.

Tο πρόγραμμα της εκδήλωσης:

19.00 – Παρουσίαση του αναστηλωμένου μνημείου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της τοιχογραφίας στην μνήμη του από την συλλογικότητα political stencil.

19.30 – Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Θεματικές:

1. “Η αξία διατήρησης της ιστορικής μνήμης ως πεδίο αγώνα”

Ομιλητές: Γιάννης Μάγγος, Αγγελική Κουτσουμπού, Μάγδα Φύσσα (τηλεφωνικά), Γιώργος Θαλάσσης, Σύντροφοι και Φίλοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

2. “Ο λόγος στην μνήμη”

Τις μέρες και τις ώρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων θα υπάρχει ένα κουτί στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στο οποίο η καθεμιά και ο καθένας μπορούν να αφήσουν ένα γράμμα που να περιγράφουν τις εμπειρίες τους και την θέση στην οποία βρίσκονταν στην εξέγερση του Δεκέμβρη. Τον τρόπο με τον οποίο την αντιλήφθηκαν , την αξία που βρίσκουν στην διατήρηση της ανατρεπτικής μνήμης από γενιά σε γενιά. Το που βρίσκονται τώρα και ποιες είναι οι σκέψεις τους σχετικά με την σύνδεση της τότε και της τώρα πραγματικότητας. Το πως την αντιλαμβάνονται νεότεροι άνθρωποι που δεν συμμετείχαν και ποια η σημασία της μνήμης της στην δραστηριοποίηση τους στους αγώνες. Τα γράμματα που θα συγκεντρωθούν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα θα διαβαστούν στην πολιτική εκδήλωση και θα εκδοθούν σε μελλοντικό χρόνο.

3. “Ο λόγος στο Κίνημα”

Η συγκεκριμένη θεματική δίνει το λόγο στο κίνημα ώστε οργανώσεις, ομάδες, πολιτικά σχήματα, ανένταχτοι σύντροφοι και συντρόφισσες να τοποθετήσουν το δικό τους πολιτικό σκεπτικό, την δική τους θεωρητική συμβολή στο μωσαϊκό του ανατρεπτικού αγώνα. 

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…