Newsroom

Newsroom

Στις 26 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών – Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Διευκρινίσεις για το χρονικό διάστημα στο οποίο θα εμβολιάζονται οι πολίτες που έχουν ήδη νοσήσει από εμβολιασμό, δόθηκαν στην ενημέρωση της Δευτέρας από το υπουργείο Υγείας.

5264194

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, έκανε αναφορά στη διάρκεια «ζωής» των αντισωμάτων όσον αφορά σε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν νοσήσει από κορονοϊό. Όπως τόνισε, η διάρκειά τους «ήταν μεγαλύτερης διάρκειας του αναμενόμενου, δηλαδή πάνω από 12 μήνες. Έτσι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος με μία δόση εμβολίου».

Όσον αφορά τις περιπτώσεις ακυρώσεων ραντεβού μετά τη λήψη της πρώτης δόσης εμβολίων, η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό τίμημα το να μένουν μόνο με τη μία δόση του εμβολίου». Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, οι δύο δόσεις εμβολίων «παρέχουν υψηλό ποσοστό προστασίας από τη βρετανική μετάλλαξη».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι περίπτωση σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων ή θρομβώσεων που αφορούν μεγάλα αγγεία, τοποθετούνται στις εξαιρέσεις σχετικά με τη χορήγηση διαφορετικού εμβολίου στη δεύτερη δόση.

Εμβόλια mRNA για τις εγκύους

Για το θέμα των εμβολιασμών κατά την κύηση, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει την έγκυο και το νεογνό, ωστόσο συστήνεται η χρήση εμβολίων mRNA. Παράλληλα, τόνισε ότι «ο θηλασμός δεν αποκλείει μία γυναίκα από το εμβόλιο».

Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 35-39 ετών

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

Oι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια κατά της covid-19 (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson).

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη, τόνισε ότι το 17,2% των πολιτών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Η κάλυψη της ηλικιακής ομάδας των 85+ είναι άνω του 65%, ενώ στην ηλικιακή ομάδα των 75-79 ετών το ποσοστό φτάνει το 76%.

 

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…