Newsroom

Newsroom

Στις 21 Μαΐου η πρεμιέρα των Πανελλαδικών

Στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για τους μαθητές και τους αποφοίτους των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων,…

Στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, για τους μαθητές και τους αποφοίτους των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων, ενώ μια μέρα μετά, στις 22 Μάιου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών Λυκείων.

Το μενού της πρεμιέρας των φετινών πανελλαδικών-στις 21 Μαΐου-περιλαμβάνει την εξέταση στο μάθημα στο Νεοελληνικής Γλώσσας, ενώ η αυλαία θα πέσει στις 5 Ιουνίου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Ο μαραθώνιος των εξετάσεων θα ολοκληρωθεί με τα ειδικά μαθήματα στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθούν περί τα μέσα Ιουνίου.

Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.

Χθες το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες, ενώ ενημέρωσε τους υποψηφίους, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές, ότι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση-δήλωση στο διάστημα από 10 έως 28 Φεβρουαρίου.

Η προθεσμία αυτή είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση. Η αίτηση-δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις, στο ίδιο διάστημα 10-28 Φεβρουαρίου πρέπει να υποβάλουν στο Γενικό Λύκειο φοίτησης σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση.

Με την υποβολή αυτής της αίτησης αποδέχονται ότι οριστικά και αμετάκλητα δεν θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 και ως εκ τούτου δεν θα αποκτήσουν φέτος βεβαίωση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο, οποιοδήποτε επόμενο έτος μετά την αποφοίτησή τους, αν το επιθυμήσουν, μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εκείνου του έτους.

Και στο διαδίκτυο η σχετική αίτηση

Οι υποψήφιοι θα μπορούν τις επόμενες μέρες να προμηθεύονται την αίτηση δήλωση είτε από το διαδίκτυο, όπου θα αναρτηθούν τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr/exams ) είτε από το Λύκειό του.

Υπόχρεοι για την υποβολή της αίτησης-δήλωσης κατά περίπτωση είναι:

•    Οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να εξεταστούν σε αυτό πανελλαδικά.

•    Οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Γενικά Λύκεια – ΕΠΑ

Σε ότι αφορά τη Γ΄τάξη των ημερήσιων και Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων, οι απολυτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 07/06/2012 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν στις 12/06/2012 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Οι απόφοιτοι- κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ως άνω μαθητές και απόφοιτοι (υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και όσοι δηλώσουν ενδοσχολικό απολυτήριο) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει έως τις 28 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο λύκειό τους.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…