Newsroom

Newsroom

Στις 17 Μαρτίου οι πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ

Τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 17 Μαρτίου αποφάσισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το…

Τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 17 Μαρτίου αποφάσισαν οι επικεφαλής των παρατάξεων του ισραηλινού κοινοβουλίου, όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του Ισραήλ. 

Το κοινοβούλιο επρόκειτο να συνέλθει εντός της ημέρας για να αποφασίσει τη διάλυσή του, μετά τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποπέμψει δύο κεντρώους υπουργούς της κυβέρνησής του και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έπαυσε από υπουργό Οικονομικών τον Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτη του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, Γιες Ατίντ, καθώς και την υπουργό Δικαιοσύνης, αρχηγό του μικρού κεντροαριστερού κόμματος Χατνούα, Τζίπι Λίβνι.

Οι δύο κεντρώοι ηγέτες είχαν διαφωνήσει ανοικτά με το νομοσχέδιο το οποίο είχε εισηγηθεί το Λικούντ του κ. Νετανιάχου, με τη στήριξη της εθνικιστικής Δεξιάς του κόμματος Γισραέλ Μπεϊτένου και του ακροδεξιού κόμματος «Εβραϊκό Σπίτι», για την αλλαγή του χαρακτηρισμού του κράτους του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο σημείωνε ότι η χώρα είναι «εθνικό κράτος του εβραϊκού λαού» και όχι «εβραϊκό δημοκρατικό κράτος», όπως χαρακτηριζόταν μέχρι σήμερα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…