Στις 16 Ιανουαρίου το πόρισμα της Εξεταστικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στις 16 Ιανουαρίου, η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορηγήθηκαν από τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ, θα παραδώσει το πόρισμά της στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

NewsRoom 15/12/2016 | 15:52

Η νέα ημερομηνία παράδοσης του πορίσματος, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου, κρίθηκε αναγκαία, καθώς, όπως συμφώνησαν όλα τα μέλη της Εξεταστικής, πρέπει να δοθεί χρόνος ώστε να εξεταστούν επαρκώς όλα τα στοιχεία, με τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν στη διάθεσή τους.

Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνει άλλη μία συνεδρίαση της Εξεταστικής, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, γύρω στις 10 Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα θα υπάρχει συνεργασία μεταξύ των κομμάτων.

Στόχος, όπως επισημάνθηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα, είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την σύνταξη κοινού πορίσματος.

Πάντως, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, διαχώρισαν τη θέση τους, δηλώνοντας ότι θα καταθέσουν δικό τους πόρισμα, καθώς διαφωνούν με την προσέγγιση που γίνεται για τα τελικά συμπεράσματα της Εξεταστικής.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, θα εκδοθεί ένα κοινό πόρισμα, που θα περιέχει το διαπιστωτικό κομμάτι της έρευνας, με γενικά συμπεράσματα πάνω στα οποία θα έχουν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, ενώ θα υπάρχουν αστερίσκοι με τις διαφωνίες, τις παρατηρήσεις και τις απόψεις τους ξεχωριστά.

«Ακόμα και κείμενο να καταθέσει ένα κόμμα, ως πόρισμα, θα είναι σημείωμα διαφωνίας επί συγκεκριμένων θεμάτων. Συμφωνώ ότι πολλά σημεία διαβάζονται διαφορετικά, αλλά κατά κανόνα επιβεβαιώνουν γεγονότα και όχι επιβεβαιωμένες απόψεις», επεσήμανε ο κ. Μπαλωμενάκης.