Στις 15.00 το μήνυμα Μητσοτάκη – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει τηλεοπτικό μήνυμα στις 15.00 

5064068 4

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Tα μέτρα που εξετάζονται.

Στην εστίαση και τον ρόλο της στη μετάδοση του ιού στάθηκε και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με την κ. Λινού, η εστίαση αποτελεί εστία μετάδοσης, ωστόσο, δεν τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης αλλά υπέρ της λήψης πρόσθετων μέτρων που θα κρατήσουν τον κόσμο στον εξωτερικό χώρο των καταστημάτων, μέσω της επιδότησης θερμαστών για παράδειγμα, και την ενίσχυση του delicery και του catering που θα κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τα καταστήματα.

Για την κ. Λινού σημαντικό είναι σε αυτή τη φάση να μην αργήσουμε να πάρουμε μέτρα, προτείνοντας την καθολική χρήση της μάσκας. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία, υπογράμμισε, εξηγώντας πως οι ελληνικές πόλεις δεν είναι απομονωμένες, γι’ αυτό και απαιτείται η χρήση της μάσκας και για τις «πράσινες» περιοχές.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής μέτρα: Χρήση μάσκας παντού σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, μείωση ωραρίου εστιατορίων καφέ και λοιπών χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 21:00 ή στις 22:00, απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από την ώρα κλεισίματος της εστίασης μέχρι και τις πέντε το πρωί, χρήση μάσκας και στην έξοδο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και όταν καθόμαστε και Η υποχρεωτική τηλεργασία παρατείνεται μέχρι 30 Νοεμβρίου τουλάχιστον, αλλά το ποσοστό παραμένει στο 40%

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…