Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (live) – Ποιες είναι οι αλλαγές

Αναλαμβάνουν αμέσως τα καθήκοντά τους, μετά την ορκομωσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 10:30,  τα νέα μέλη της…

maximou 13

Αναλαμβάνουν αμέσως τα καθήκοντά τους, μετά την ορκομωσία τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 10:30,  τα νέα μέλη της κυβέρνησης. Από τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τον ανασχηματισμό απουσιάζουν οι υπουργοί που διαφοροποιήθηκαν και καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα για την έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την παροχή τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναλαμβάνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στη θέση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Στο υπουργείο Εργασίας, στο οποίο ενσωματώνεται και το χαρτοφυλάκιο των Κοινωνικών ασφαλίσεων, μετατίθεται ο έως σήμερα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τη θέση του κ. Κατρούγκαλου καταλαμβάνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, έως τώρα γενικός γραμματέας συντονισμού του κυβερνητικού έργου ενώ ο βουλευτής Αττικής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης αναλαμβάνει υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει υφυπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης. Στο υπουργείο Εξωτερικών, τις θέσεις των Ευκλείδη Τσακαλώτου (νυν υπουργού Οικονομικών) και Νίκου Χουντή (μεταβαίνει στην Ευρωβουλή) καταλαμβάνουν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα.

Τη θέση της παραιτηθείσας αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη, καταλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης. Τη θέση του Κώστα Ήσυχου, ως αναπληρωτή υπουργού Άμυνας καταλαμβάνει ο  Βίτσας. Τέλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος αναλαμβάνει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών επρόκειτο να γίνει χθες αλλά αναβλήθηκε για σήμερα «εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές»

Δείτε εδώ σε ζωντανή σύνδεση όλες τις εξελίξεις για την ορκομωσία