Newsroom

Newsroom

Στηρίζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης 8 στους 10 πολίτες

Θετικά αξιολογούν τους μέχρι στιγμής χειρισμούς της κυβέρνησης περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc…

2246395

Θετικά αξιολογούν τους μέχρι στιγμής χειρισμούς της κυβέρνησης περισσότεροι από οκτώ στους δέκα πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. 

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σωστό ή λάθος τρόπο, 58% απαντούν «με σωστό» και 23,5% «με μάλλον σωστό». Ένα 14% διαφωνεί με τους χειρισμούς και το 4,3% δεν απαντά.

Αισιόδοξοι ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 79,7%, έναντι 13,4%, που εκτιμούν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ρήξη. 

Στην ερώτηση για την αποτίμηση των πολιτών σε ό,τι αφορά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, 56,1% απαντούν «θετικά» και 27,5% «μάλλον θετικά». Αρνητικά αξιολογούν το έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 13,2%.

Όσον αφορά στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, το  81% απαντά θετικά, σε αντίθεση με το 13,4% που προτιμά την επιστροφή στη δραχμή.