Στήριξη στη Δ. Κρουστάλλη αναφωνώντας (μαζί της): «Ποτέ πια ξανά φασιστερά»!

Η ΕΣΗΕΑ (με ανακοίνωσή της) στηρίζει τη συνάδελφο Δήμητρα Κρουστάλλη. Και ορθώς πράττει η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας, αφού η μέχρι πρότινος Διευθύντρια Σύνταξης του «Βήματος» εξαναγκάστηκε σε παραίτηση/αποχώρηση από την εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη (ΔΟΜ), κατόπιν – όπως ανέφερε η ίδια στο facebook – «ασφυκτικής πίεσης από το Μέγαρο Μαξίμου» για πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της για την Covid-19 με τίτλο «Αδύναμος κρίκος ο ΕΟΔΥ» (Κυριακή 29/11/2020). 

5d8503542300003100d013fd

Βέβαια, εν τω μεταξύ, το εν λόγω δημοσίευμα είχε… ανασκευαστεί από την ίδια, αλλά αυτό φαίνεται δεν αρκούσε να εξευμενίσει το νεο-Μητσοτακικό καθεστώς που θέλει να βάλει φίμωτρο σε κάθε (επι)κριτική φωνή – πόσω μάλλον αντίθετη – στην αγιοποίηση του Ελληνα Μωυσή!

Ας είναι. Συμπαράσταση, λοιπόν, στη Δήμητρα Κρουστάλλη (και στην κάθε Κρουστάλλη του κάθε ΔΟΜ), που ύψωσε το ανάστημά της στην «ασφυκτική πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου» όπου κατοικοεδρεύει ο ανέμελος ποδηλάτης της Πάρνηθας Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελικό… επιτελείο του. Και μη σπεύσει κανείς να αποδώσει ταυτότητα ΣΥΡΙΖΑ στη Δημ. Κρουστάλλη, καθώς όπως σημείωσε στη σχετική ανακοίνωσή του το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η εν λόγω δημοσιογράφος «μόνο φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί». Αλλωστε, το υπογραμμίζει και η ίδια στην ανάρτησή της τονίζοντας: «Ομως, ο αγώνας που δώσαμε οι δημοσιογράφοι του Βήματος και των Νέων ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες, με βοηθά να τοποθετήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».

Αλλά για εκείνον τον επικό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως υπερηφανεύεται η Δημ. Κρουστάλλη, αξίζει να υπενθυμιστεί πως ο αγώνας αυτός απαιτούσε ν’ ασκήσει πίεση η τότε κυβέρνηση στις τράπεζες ώστε να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη-Ψυχάρη με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο – τόσα ήταν τα ελλείμματά του – επιπλέον των τεράστιων χρεών που είχε ήδη συσσωρεύσει (και τα οποία δεν εξυπηρετούσε) από τα θαλασσοδάνεια άλλων εποχών, που όπως είχε ομολογήσει κυνικά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρεσβύτερος υιός Ψυχάρη, τα έπαιρναν από τις τράπεζες χωρίς αντίκρισμα εγγυήσεων ή αλλιώς με «αέρα… πατέρα»!

Οπως και να ‘χε, ο αγώνας («για να μείνουν ζωντανές και όρθιες οι δύο εφημερίδες/”Βήμα”, ”Νέα”»), τρόπον τινά «ευοδώθηκε» για την κυρία Κρουστάλλη και τους πρωτοκλασάτους συμπολεμιστές της, αφού οι ιστορικές εφημερίδες (και το ποσοστό του ΔΟΛ στο Mega) του άλλοτε κραταιού Συγκροτήματος εκκαθαρίστηκαν από χρέη και έτσι αγοράστηκαν ουσιαστικά κοψοχρονιά από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, για ν’ αποτελέσουν καραμπινάτα προπαγανδιστικά όργανα του συστήματος Μητσοτάκη και πιστόλια εξαπόλυσης λάσπης κατά του Τσίπρα.

Ολες αυτές τις… λεπτομέρειες η κυρία Κρουστάλλη (θέλει να) τις ξεχνάει, ίσως και γιαυτό δεν (μας) διευκρινίζει ποια είναι η «σωστή διάσταση» που τοποθετεί τώρα τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όσο κι αν για τη δημοσιογράφο «η αποχώρηση από το Βήμα ήταν ένα ενδεχόμενο που δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό», ισχύει η ρήση πως «έχει ο καιρός γυρίσματα»… Οπως το διατυπώνει η ίδια η Δημ. Κρουστάλλη «πόσο εύθραυστα είναι τα δεδομένα στη ζωή μας», ή αλλιώς «η ζωή κύκλους κάνει» για να ταιριάζει λεκτικά και με τον «Κύκλο Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου ανάμεσα στους συντονιστές διάφορων συζητήσεων, ημερίδων & συνεδρίων φιγουράρει και το όνομα της Δήμητρας Κρουστάλλη (βλ. και e-kyklos). Εξάλλου, η έκπαλαι αντιαριστερή ΠΑΣΟΚάρα κυρία Κρουστάλλη, μετά τον εκτροχιασμό/εκφυλισμό του Σημιτιστάν ανέβηκε ενθουσιωδώς στο άρμα του Βενιζελοστάν, εξού και ήταν στο πάνελ των ομιλητών κατά την παρουσίαση (20/12/2018) του βιβλίου του Β. Βενιζέλου «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας».

Αίρουν όλα τα προαναφερθέντα, την ανάγκη στήριξης/συμπαράστασης της ΕΣΗΕΑ (κι όχι μόνο) στη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία, ελέω Μητσοτάκη, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση/αποχώρηση από το «Βήμα» του Μαρινάκη; Φυσικά και ΟΧΙ. Απεναντίας, η κυρία Κρουστάλλη πρέπει να έχει την αμέριστη, ολόψυχη και συγκινητική υποστήριξη του δημοσιογραφικού συναφιού (προεξαρχόντων των συναδέλφων της σε «Βήμα»/«Νέα») και σύμπασας της λεγόμενης Δημοκρατικής-Προοδευτικής Παράταξης, για έναν επιπλέον λόγο:

Ινα πληρωθή το ρηθέν υπό της ιδίας «Ποτέ πια ξανά φασιστερά» (όπερ φασιστο-Αριστερά και δη ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας), όπως έγραφε σε παλιότερη νεοδεξιάς κοπής ανάρτησή της, ως γνήσιο (πλέον και ώριμο) τέκνο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου, στις επάλξεις του οποίου παραμένει στρατευμένη πολιτικοδημοσιογραφικά. Εστω κι αν μελλοντικά εκτοξεύει το αντιαριστερό/αντιΣΥΡΙΖΑ/αντιΤσίπρα μένος της από το μετερίζι κάποιου άλλου βήματος (έντυπου ή ηλεκτρονικού) ή στο πλαίσιο του «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που φαντασιώνεται να… τετραγωνίσει τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσχωμεν!

(Φωτό:ALKIS KONSTANTINIDIS)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…