Στήριξη Νετανιάχου με το βλέμμα στην ανατροπή του καθεστώτος: Το Ισραήλ στέκεται «αλληλέγγυο στον αγώνα» του ιρανικού λαού

Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο, το βράδυ στην Τεχεράνη ενώ οι βιαιότητες έχουν μεταφερθεί στις περιφέρειες του δυτικού Ιράν, μετέδωσε σήμερα, όγδοη ημέρα των διαμαρτυριών, ένα τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.

νετανιαχου διαγγ

Το Ισραήλ στέκεται «αλληλέγγυο στον αγώνα του ιρανικού λαού, με τις προσδοκίες του για ελευθερία (…) και δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου ο ιρανικός λαός παίρνει τη μοίρα του στα χέρια του», τόνισε ο Νετανιάχου, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την έναρξη ενός κινήματος διαμαρτυρίας στο Ιράν στις 28 Δεκεμβρίου.

Το κίνημα, που είχε αρχικά συνδεθεί με το κόστος ζωής, άρχισε στις 28 Δεκεμβρίου στην ιρανική πρωτεύουσα και έχει έκτοτε επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα με την προβολή πολιτικών διεκδικήσεων. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν σκοτωθεί από τις 30 Δεκεμβρίου στη διάρκεια τοπικών συγκρούσεων, σύμφωνα με απολογισμό βασισμένο στις επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι είχε συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του ΗΠΑ, αναφερόμενος επίσης στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Επιβεβαιώσαμε την κοινή μας θέση, η οποία είναι, αφενός, να διατηρηθεί ο εμπλουτισμός (του ουρανίου στο Ιράν) στο μηδέν και, φυσικά, να απαιτηθεί η απομάκρυνση των 400 κιλών εμπλουτισμένου υλικού από το Ιράν, καθώς και αυστηρή και αληθινή εποπτεία των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού», δήλωσε.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αντίποινα συγγενών και φίλων – Έσπασαν μαγαζί του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο

Άστεγος κινδυνεύει να μείνει ο Μίκι Ρουρκ – Δύσκολες ώρες για τον σταρ των 80s

Βαξεβάνης κατά Μητσοτάκη για τις επικίνδυνες δηλώσεις του με φόντο τον Μαδούρο: «Στην εισβολή της Κύπρου θα ήταν με την τουρκική επέμβαση;»

Μητσοτάκης: Επικίνδυνη δήλωση για την απαγωγή Μαδούρο και την επέμβαση στη Βενεζουέλα

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Οι Προτάσεις μας

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

WhatsApp

Η Ρωσία επιχειρεί να μπλοκάρει το WhatsApp: «Σπρώχνει» τους χρήστες σε ελεγχόμενη εφαρμογή

“Η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε να μπλοκάρει εντελώς το WhatsApp προκειμένου να ωθήσει τους ανθρώπους προς…

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

kakokairia 2

Προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι, καθίζηση στο Πολύγωνο

Τα προβλήματα στο Πολύγωνο προκλήθηκαν λόγω κακοτεχνιών - Η πρόγνωση για σήμερα

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Αποσύρονται οι ένοπλοι πράκτορες της ICE από τη Μινεσότα: Ο Τραμπ ενέκρινε την αποχώρησή της

ice

Αποσύρονται οι ένοπλοι πράκτορες της ICE από τη Μινεσότα: Ο Τραμπ ενέκρινε την αποχώρησή της

Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο λεγόμενος «τσάρος των συνόρων», Τομ Χόμαν, ο οποίος επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους…

Ιταλία: 2χρονο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση μετά από λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς

Ιταλία

Ιταλία: 2χρονο παιδί σε κρίσιμη κατάσταση μετά από λάθος στη μεταμόσχευση καρδιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το μόσχευμα μεταφερόταν από το Μπολτσάνο της βόρειας…