Στήνουν «σώου» οι Τούρκοι

Από το πρωί του Σαββάτου (29/2), υπολογίζονται σε περίπου 3.000 οι συγκεντρωμένοι πρόσφυγες-μετανάστες στις Καστανιές.

ER7GUEKWAAA82ov

Όπως ανέφερε στο Twitter ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στο ίδιο σημείο εδώ και ώρες, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να περάσουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές αρχές κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν στην ελληνική επικράτεια, καθοδηγώντας τους και από περάσματα διακινητών.

Μετανάστες και πρόσφυγες που μίλησαν στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία  ευχαρίστησαν μάλιστα τον πρόεδρο της Τουρκίας επειδή, όπως εξήγησε, τους παρέχει δωρεάν λεωφορεία, ενώ τουρκικά στρατιωτικά οχήματα επίσης βοηθούν τους πρόσφυγες!

Μάλιστα, οι τουρκικές αρχές έχουν καλέσει για το Σάββατο διεθνή και τουρκικά ΜΜΕ για να καταγράψουν τις βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες που φεύγουν από τα τουρκικά παράλια για τα νησιά, την ίδια ώρα που η βελτίωση του καιρού θα διευκολύνει τις προσφυγικές ροές.

Ομάδες  που έχουν συγκεντρωθεί στο συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών , από την πλευρά της Τουρκίας αποπειράθηκαν να περάσουν τα σύνορα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. 151 μετανάστες αποβιβάστηκαν από το πρωί με βάρκες στη Λέσβο και τη Σάμο.

Καραβάνια προσφύγων και μεταναστών έφτασαν και στο Τελωνείο Κήπων

Καραβάνια φτάνουν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα και ενώ μέχρι τώρα στο Τελωνείο Κήπων δεν υπήρχε πρόβλημα, μια και οι Τούρκοι επέλεγαν να μην… μπλέκει σε τέτοιες περιπτώσεις για εμπορικούς και οικονομικούς λόγους, τώρα φαίνεται πως και αυτό θα αντιμετωπίσει ανάλογη… πίεση με τις Καστανιές. 

Ενισχύονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στη μεθόριο του Έβρου

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ συνεχίζουν να καταφθάνουν από χθες το απόγευμα στην μεθόριο του Έβρου προς ενίσχυση της συνοριοφυλακής ενώ από την τουρκική πλευρά των συνόρων εξακολουθούν να συρρέουν ομάδες μεταναστών/προσφύγων με την προσδοκία να περάσουν στην Ελλάδα. 

Οι αστυνομικές ενισχύσεις αναπτύσσονται κυρίως στο βόρειο τμήμα του Έβρου, απ όπου χθες επιχειρήθηκε «εισβολή» ενώ κατά μήκος της όχθης του ποταμού περιπολούν και δυνάμεις του στρατού.
 

Πυρά διεθνών ΜΜΕ κατά της τουρκικής στάσης

Σημειώνεται ότι η τουρκική στάση στο προσφυγικό προκαλεί τα πυρά των διεθνών ΜΜΕ. Για «τηλεοπτική προπαγάνδα» όσον αφορά το προσφυγικό κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ, με δημοσιογράφους να εκτιμούν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παίζει το χαρτί το προσφύγων». Ως «κίνηση πανικού και απόγνωσης ενώπιων μιας καταστροφής στον πόλεμο της Σύριας» χαρακτηρίζει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel τη στάση της Άγκυρας. Την ίδια στιγμή, η Deutsche Welle αναφέρει ότι 120.000 μετανάστες και πρόσφυγες επιδιώκουν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Σύσκεψη στο Μαξίμου

Το σχέδιο της κυβέρνησης όπως περιγράφεται από τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη που βγήκαν στα κανάλια (Παναγιωτόπουλος, Πλακιωτάκης, Πέτσας) περιορίζεται σε δύο λέξεις: Αποτροπή και φύλαξη των συνόρων ενώ χιλιάδες άνθρωποι καταφθάνουν στα σύνορα του Έβρου αλλά και από με βάρκες από τη θάλασσα.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση και κανάλια δεν φείδονται σε «πολεμικούς όρους» στην περιγραφή της έξαρσης του προσφυγικού προβλήματος τις τελευταίες μέρες. Έκτακτη σύσκεψη διενεργείται στο Μαξίμου για την ένταση στον Έβρο

Πηγή φωτο:Anadolou

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…