Στην Τουρκία για το προσφυγικό η Μέρκελ – Κρίσιμη συνάντηση με τον Ερντογάν

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται σήμερα την Κωνσταντινούπολη επιχειρώντας να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Τουρκίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών…

rtx187hg

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται σήμερα την Κωνσταντινούπολη επιχειρώντας να εξασφαλίσει τη βοήθεια της Τουρκίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Η κα Μέρκελ επιθυμεί να επισφραγίσει την ευρωπαϊκή συμφωνία με την Τουρκία, σχετικά με τη διευθέτηση των μεταναστευτικών ροών, με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την πορεία ένταξης της Άγκυρας στην Ε.Ε.

Ωστόσο, πηγαίνοντας στην Τουρκία – μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές – η Ανγκελα Μέρκελ κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι στηρίζει τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο εκφράζονται φόβοι ότι ευθύνεται για τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης. Οι τουρκικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου, με τον Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης να προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επίσκεψη της Μέρκελ, ως όχημα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

H εξασφάλιση εγγυήσεων για την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., θα δώσει παράλληλα, ένα ισχυρό εκλογικό πλεονέκτημα στον Ερντογάν Από την άλλη πλευρά, η δέσμευση της Τουρκίας για την εφαρμογή ενός σχεδίου αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών θα αποτελέσει μία ανακουφιστική εξέλιξη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τη Γερμανία, στην οποία ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης της πολιτικής της Μέρκελ. 

Αναφορικά με τους πρόσφυγες που φθάνουν στη Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ έχει δηλώσει ότι:

«Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη. Το θεμελιώδες δικαίωμα όσων διώκονται πολιτικά ή είναι πρόσφυγες πολέμου να τυγχάνουν προστασίας δεν χωρά καμιά περαιτέρω διάκριση μεταξύ χριστιανών, μουσουλμάνων, βουδιστών, άθεων.

Φυσικά η θρησκεία και η καταγωγή παίζουν το δικό τους ρόλο στη διαδικασία κοινωνικής ένταξης (…). Από την άλλη πλευρά, και οι πρόσφυγες ανεξάρτητα από το πού έρχονται οφείλουν να σέβονται τους δικούς μας νόμους και κανόνες πχ. την ισότητα ανδρών και γυναικών».

(Πληροφορίες από Reuters, Deutsche Welle)

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.