Newsroom

Newsroom

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α και Β Αθηνών – Προς ολοκλήρωση το Επικρατείας

Μετά από διαβουλεύσεις που φαίνεται να ολοκληρώνονται, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την οριστική κατάρτιση…

2328028 7

Μετά από διαβουλεύσεις που φαίνεται να ολοκληρώνονται, όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την οριστική κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ακολουθούν:

Θεανώ Φωτίου 
Νίκος Κοτζιάς 
Κώστας Γαβρόγλου 
Τασία Χριστοδουλοπούλου 

Και στην Α’ Αθήνας μετά από επεξεργασία όλων των δεδομένων επικεφαλής θα είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης και θα ακολουθούν στις πρώτες θέσεις οι εξής:
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Νίκος Βούτσης
Νίκος Φίλης
 Χριστόφορος Βερναρδάκης. 

Στην Β’ Αθηνών που παραδοσιακά θεωρείται ως μια από τις πιο δύσκολες εκλογικές περιφέρειες 
Πρώτος  θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και εν συνεχεία στις πρώτες θέσεις οι εξής:
Παναγιώτης Κουρουμπλής 
Νίκος Παππάς 
Πάνος Σκουρλέτης 
Νίκος Ξυδάκης
Χρήστος Σπίρτζης
Στην περιφέρεια αυτή βρίσκεται και η τραγουδοποιοός Ραλλία Χρηστίδου η οποία όμως δεν θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση.
Αντιθέτως, από τους «53» σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Βασιλική Κατριβάνου και πιο κάτω ακολουθούν η Αννέτα Καββαδία και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Όλα δείχνουν ότι μετά την διάσπαση της Αριστερής Πλατφόρμας πολλοί πρώην εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί θα δοκιμαστούν. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες στην Αττική ο Αριστείδης Μπαλτάς, στη Μεσσηνία ο Γιώργος Κατρούγκαλος, στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Νίκος Παρασκευόπουλος, στη  Β’ Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Μάρδας, στη Β’ Αθήνας ο Νίκος Τόσκας και Χρίστος Σπίρτζης, πέρα από τους κκ Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη.
Ο Νίκος Τόσκας κατεβαίνει σε εκλόγιμη θέση στη Β’ Αθηνών και ο Κώστας Καραχάλιος στην Α’ Αθηνών.
Υπό μελέτη φαίνεται η παράκληση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την συμμετοχή στις λίστες και μάλιστα σε εκλόγιμες θέσεις, συνεργατών του από την κίνηση ΠΡΑΤΤΩ.