Newsroom

Newsroom

Στην Τεχεράνη η Κάθριν Άστον

Στην Τεχεράνη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτική και ασφάλειας, Κάθριν…

kathrin aston

Στην Τεχεράνη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτική και ασφάλειας, Κάθριν Άστον.
Η κ. Άστον αναμένεται να συζητήσει με την ιρανική κυβέρνηση θέματα που αφορούν στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, πριν από το νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, όπως μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της Άστον στο Ιράν θα συζητηθούν διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, αναφέρει το πρακτορείο Ειδήσεων Fars.

Το Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις, τις οποίες εκπροσωπεί η Άστον, κατέληξαν το Νοέμβριο σε μια μεταβατική συμφωνία, με στόχο τον τερματισμό της 10ετούς διαμάχης σχετικά με τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

«Είναι φυσικό να συζητηθεί το πυρηνικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Άστον», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αρακί, μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Προσπαθώντας να αξιοποιήσει την μεταβατική αυτή συμφωνία, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου, το Ιράν και έξι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν θέσει ως στόχο να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Ο επόμενος γύρος συνομιλιών μεταξύ του Ιράν και της P5+1 θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη στις 17 Μαρτίου.
naftemporiki.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…