Στην πρώτη γραμμή κατά του ρατσισμού ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε ξανά μπροστά στη μάχη εναντίον του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.  

5edc7a8e825e6309841661a2

Καθημερινά, χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους και φωνάζουν για αλλαγή πάνω στο κομμάτι του ρατσισμού και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε να… ενώσει την φωνή του μαζί τους. Ο σταρ των Μπακς βρέθηκε μαζί με τον αδελφό του, Θανάση, και άλλους συμπαίκτες του σε πορεία στο Μιλγουόκι στη μνήμη του Φλόιντ. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Άλεξ περπάτησαν ειρηνικά μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές, φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν το γνωστό σύνθημα : I can’t breathe (“Δεν μπορώ να αναπνεύσω”, τα τελευταία λόγια του Τζορτζ Φλόιντ πριν δολοφονηθεί από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις).

Kάποια στιγμή ο ”Greek Freak” πήρε  τον λόγο, συγκλονίζοντας με αυτά που είπε:

«Δεν είναι μόνο οι Μπακς. Μας αφορά όλους. Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε δικαιοσύνη. Αυτό θα κάνουμε. Θα είμαι μαζί σας παιδιά.

Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται. Δεν θέλω να βλέπουμε τέτοια περιστατικά. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν με νοιάζει η δημοσιότητα. Θέλω απλά να δείτε όλοι ότι είμαι εδώ».

 

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους