Newsroom

Newsroom

Στην ολομέλεια του ΣτΕ η απόφαση για τον Λ. Ρακιντζή

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί εάν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής παραμένει νόμιμα στη θέση…

rakintzis 4

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί εάν ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής παραμένει νόμιμα στη θέση του, εκδίδοντας και τις σχετικές διοικητικές πράξεις παρά τη λήξη της θητείας του από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η υπόθεση παραπέμπεται λόγω σπουδαιότητας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου το οποίο θα αποφασίσει τελικά εάν μπορεί να ασκεί προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Να υπενθιμήσουμε ότι η θητεία του Λέανδρου Ρακιντζής  έχει λήξει από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος ενημέρωνε όλους του αρμοδίους υπουργούς από τότε για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς να γίνεται τίποτα. Είτε να προχωρήσουν στην ανανέωση της θητείας τους είτε στην αντικατάσταση του.

Πληροφορίες του koutipandoras.gr αναφέρουν ότι στο ΣτΕ είχε προσφύγει μια εκπαιδευτικός η οποία είχε να εμφανιστεί στην θέση της ένα χρόνο , καθώς ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης είχε προσφύγει κατά πειθαρχικής απόφασης εις βάρος της, η οποία  την “έριχνε στα μαλακά”.

Αναλυτικά η απόφαση του ΣτΕ
Το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ αναφέρει, μεταξύ των άλλων στις αποφάσεις του:

«Δεν είναι κατ’ αρχήν επιτρεπτή, μετά τη λήξη της θητείας του, η συνέχιση της αρμοδιότητάς του να ασκεί προσφυγές ιδίως ενώπιον του ΣτΕ, κατά τελεσίδικων αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.
Και είναι μεν ανεκτή η άσκηση της εν λόγω αρμοδιότητας από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης του οποίου έληξε η θητεία, μόνον όμως εφόσον συντρέχουν συνθήκες όλως εξαιρετικές, οι οποίες καθιστούν αδύνατη την έγκαιρη επιλογή νέου Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης από το υπουργικό συμβούλιο και πάντως, όχι πέραν ενός εύλογου χρονικού διαστήματος το οποίο κρίνεται κατά τις εκάστοτε συντρέχουσες περιστάσεις».

Το Δημόσιο όμως – αναφέρει το ΣτΕ – δεν επικαλέστηκε λόγους εξαιρετικών συνθηκών, οι οποίες να κατέστησαν αδύνατη την έγκαιρη επιλογή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, μεταξύ της λήξης της θητείας του και της άσκησης των προσφυγών του ενώπιον της Δικαιοσύνης”.

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…