Κ&

Κ.Α. & Ι.Ζ.

Στην μνήμη του Βασίλη…

Μη μιλάς. Αυτό ήταν πάντα το δόγμα της Δεξιάς

2027344

Ιούνης 2020 : τέσσερα «όργανα της τάξης» επιτίθενται χτυπούν έναν ανυπεράσπιστο, άοπλο και πεσμένο στο έδαφος νεαρό, η εικόνα είναι φρικιαστική από μόνη της. Πόσες λέξεις να γράψεις για να απεικονίσεις με λόγια τη φρίκη; Αναρωτιέται κανείς: Γιατί τόσο μένος; Τόση βία; Απέναντι σε ένα αδύναμο πολίτη…Ένα μήνα μετά, ο Βασίλης είναι νεκρός.

Μάρτης 2010 : «όργανα της τάξης» συλλαμβάνουν ένα δάσκαλο κολύμβησης (στο σακίδιό του είχε ένα μπουρνούζι και ένα σαμπουάν) – κρίθηκε προφυλακιστέος ! Ο Δάσκαλος των παιδιών μας! Κινήσαμε γη και ουρανό! Μετά από 43 μέρες φυλακή, ο Μάριος απελευρώθηκε. Ήταν πιο τυχερός από τον Βασίλη…

Και τότε και τώρα, Υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» ο ίδιος άνθρωπος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον βλέπεις τον κύκλο της Ιστορίας;

Αναρωτιέσαι για την βία; Τότε και Τώρα;

Μην αναρωτιέσαι! Τότε (2010) ήταν το πρώτο μνημόνιο (ένα μνημόνιο που ο Μιχάλης ψήφισε αλλά δεν διάβασε!), τώρα (2020) το πέμπτο μνημόνιο και ένα «θεματάκι» με το νερό στο Βόλο (Σταγιάτες και Μπέος).

Μην μιλάς! Αυτή είναι η κυβερνητική απάντηση.

Μη μιλάς! Ούτε να Γελάς!

(Διότι) κινδυνεύει η Ελλάς!

Αν δεν μιλήσεις, αν δεν αντιδράσεις, αν δεν διαδηλώσεις, αν κάτσεις στα αυγά του καναπέ σου, αν καταναλώσεις αμάσητη τη τοξική τροφή των τηλε -ευαγγελιστών που χαρτζιλικώνουμε (με τα δικά σου λεφτά-φόρους!), δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα.

Παραμυθιαστήκαμε ότι οι δολοφόνοι του George Floyd στις ΗΠΑ πριν από λίγες μέρες και του Cédric Chouviat τον περασμένη Γενάρη στην (πολιτισμένη) Γαλλία είναι η εξαίρεση, είναι πραιτοριανοί του κάθε Τραμπ ή του κάθε Μακρόν. Όχι. Αυτοί πλέον είναι ο κανόνας. Ο αυταρχισμός, η καταστολή, το αίμα και το ψέμα είναι ο κανόνας.

Κι όσο η μοιρασιά του ψωμιού θα γίνεται ακόμη πιο άδικη, τόσο το μαχαίρι θα ακονίζεται. Κι όσο η «δημοκρατία» τους θα στενεύει και δεν θα σε χωράει, τόσες περισσότερες σφαίρες θα πληρώνεις για να αρματώνεται το πυροβόλο τους. Κι όσο τα Δικαιώματα θα θεωρούνται αχρείαστη πολυτέλεια, τόσοι μπάτσοι θα σου κλείνουν το στόμα.

Μη μιλάς. Αυτό ήταν πάντα το δόγμα της Δεξιάς. Όσο δεν μιλάς δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Εκτός κι αν «τύχει» να είσαι ο επόμενος δολοφονημένος. Εκτός και αν πας στη λάθος πορεία και βρεθείς τη «λάθος» στιγμή μπροστά από τα «όργανα της τάξης» (της τάξης τους!)…

Από τον Τάσο Τούση, στον Σωτήρη Πέτρουλα, από τον Γρήγορη Λαμπράκη στον Γιώργο Τσαρουχά, από τον Γιάννη Ζέβγο στον Στέφανο Βελδεμίρη, από την Σταματίνα Κανελλόπουλου, στον Μιχάλη Καλτεζά, από τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στον Βασίλη Μάγγο. Από… Μη μιλάς…

Είναι χαρακτηριστική η από εδράνου Βουλής ρήση του Γεωργίου Ράλλη για την δολοφονία του Ιάκωβου Κουμή. Ο τότε πρωθυπουργός, δήλωσε: «Και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σπάθην κρατεί στα χέρια του για να αμυνθεί εναντίον των δαιμόνων. Δεν κρατεί άνθη».

Οι δαίμονες της «δημοκρατίας» τους. Μη μιλάς…

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Άξιο τέκνο της θλιβερής Δεξιάς ο Υπουργός τους, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Απλή συνωνυμία με την φράση του Ράλλη.

Κ.Α. & Ι.Ζ.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…