Newsroom

Newsroom

Στην Κύπρο και όχι στην Γερμανία, το πρώτο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε στην διακαναλική για το που θα είναι το πρώτο του ταξίδι του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας…

2229575

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε στην διακαναλική για το που θα είναι το πρώτο του ταξίδι του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας και δήλωσε πως θα είναι στην Κύπρο.
Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να δείξει πως η διακυβέρνηση της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να αναδείξει τις διαφορές με την Γερμανία και ειδικά την Καγκελαριό της Άγκελα Μέρκελ, ως διμερής διαφορά:
«Δεν θα είναι ντέρμπι Ελλάδας-Γερμανίας, αλλά μια ισότιμη μάχη και διαπραγμάτευση, σκληρή» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα:
«Δεν αναγνωρίζω στην κ. Μέρκελ, το προνόμιο να είναι κάτι ξεχωριστό από τους υπόλοιπους ηγέτες της Ε.Ε, και ως εκ τούτου δεν βρίσκω λόγο να προστρέξω σε συνάντηση μαζί της».
Παράλληλα με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να δείξει πως και τα εθνικά ζητήματα θα είναι ψηλά στην ατζέντα, κάτι που η ΝΔ προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει λέγοντας πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα ενδιαφερθεί για τα εθνικά ζητήματα.
Η Κύπρος να υπενθυμίσουμε πως επλήγη και αυτή από την κρίση ενώ οι κινήσεις της Τουρκίας με το ερευνητικό Barbaros έχουν ανησυχήσει την Ελλάδα.
Εξάλλου, με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενη αποχώρηση της εταιρίας TOTAL από τις έρευνες στα Κυπριακά «οικόπεδα» 10 και 11 χάριν στις πιέσεις της Τουρκίας από την μία και στην πτώση των διεθνών τιμών των υδρογονανθράκων από την άλλη, χρίζουν και της προσοχής της Αθήνας.