Στην ΚΕΔΕ η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην ΚΕΔΕ βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Μπαλασόπουλο, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με…

poe ota2

Στην ΚΕΔΕ βρίσκεται, αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Μπαλασόπουλο, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη. Όλοι οι δρόμοι του κέντρου είναι ανοιχτοί.

Το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και, στη συνέχεια, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου δεν στάθηκε δυνατόν να συναντηθεί με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να μην προχωρήσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων, την οποία κρίνει, επίσης, μη σύννομη με τα οριζόμενα από το νόμο. Γι’ αυτόν το λόγο, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει ζητήσει τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από την ΚΕΔΕ να παρέμβουν με προσφυγή.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει από τη Δευτέρα σε καταλήψεις δημαρχιακών κτιρίων σε όλη τη χώρα. Στην ΚΕΔΕ έχει μεταβεί αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στην εφαρμογή της αξιολόγησης, ενώ στις 2 αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου όμως δεν κατέστη δυνατό να συναντηθεί με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να μην προχωρήσει η αξιολόγηση των υπαλλήλων των δήμων, την οποία κρίνει, επίσης, μη σύννομη με τα οριζόμενα από το νόμο.

Γι αυτόν τον λόγο έχει ζητήσει τόσο από την ΑΔΕΔΥ όσο και από την ΚΕΔΕ, να παρέμβουν με προσφυγή. Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει από τη Δευτέρα σε καταλήψεις δημαρχιακών κτηρίων σε όλη τη χώρα.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στο στόχαστρό του την ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαμηνύοντας ότι «η εποχή όπου μια αναχρονιστική συνδικαλιστική ηγεσία μπορούσε να εμποδίσει τις αλλαγές που απαιτεί και δικαιούται η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί».