Στην Ισπανία έχουν "dignidad", στην Ελλάδα χάθηκε και το φιλότιμο (βίντεο)

Το αίτημα για αξιοπρέπεια κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες ισπανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη από όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου…

spain

Το αίτημα για αξιοπρέπεια κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες ισπανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη από όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου να απαιτήσουν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται στοιχειώδη το έτος 2014: ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους κι όλες. Παρότι, εξάλλου, η κινητοποίηση ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική, δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 17 και να τραυματιστούν 27 άτομα.

Στην ισπανική πρωτεύουσα κατέληξε το Σάββατο η λεγόμενη «πορεία για την αξιοπρέπεια», μια πρωτοβουλία πολιτών που διέσχιζε εδώ και ένα μήνα τη χώρα με στόχο να φτάσει στη Μαδρίτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλει ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, κατόπιν σχετικής απαίτησης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ. Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές καλούσαν μεταξύ άλλων τη συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας να μην αποπληρώσει το δημόσιο χρέος κι αντ’ αυτού να καταπολεμήσει την ανεργία, η οποία ανέρχεται στο 26%.

Η κυβέρνηση επιβάλλει πολιτικές σκληρής λιτότητας στο Δημόσιο για να μειώσει το έλλειμμα, προκαλώντας οργή στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και τους φτωχούς εν μέσω των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για σκάνδαλα διαφθοράς διακεκριμένων εκπροσώπων της άρχουσας τάξης, ακόμη και μελών της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. «Ψωμί, δουλειές και στέγαση για όλους», έγραφε ένα πανό. «Διαφθορά και κλοπή, σήμα κατατεθέν της Ισπανίας», έγραφε ένα άλλο και «Ούτε ανεργία, ούτε εξορία, ούτε ανασφάλεια. Πορείες για την αξιοπρέπεια», φώναζε μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών. Από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πάντως, φαίνεται πως δεν έλειψε και η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.


Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

μονα

Απίθανο βίντεο – Η Microsoft «ζωντάνεψε» την Μόνα Λίζα και την έκανε να «τραγουδήσει» ραπ

Η Microsoft επέλεξε αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες του νέου εργαλείου…

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

κασσε παπανωτας

Σ.Κασσελάκης: «Καλά έκανα και διέγραψα τον Παπανώτα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια»

«Να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από…