Newsroom

Newsroom

Στην φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά

Την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του ιδιωτικού γηροκομείου στα Χανιά, αποφάσισαν οι ανακριτικές Αρχές στις 5 τα ξημερώματα, μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε σχεδόν 22 ώρες!

5290757

Οι απολογίες των επτά, που κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή, ξεκίνησαν διαδοχικά από τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στην 1:00 τα μεσάνυχτα. Ακολούθησε η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή η οποία έληξε στις 5.00 τα ξημερώματα, όταν ανακοινώθηκαν και οι αποφάσεις τους για τους κατηγορουμένους.

«Όλα είναι σκευωρία» υποστήριξαν οι συλληφθέντες και ειδικά η 67χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη στις οποίες ανήκει η δομή, που εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα όσα έγιναν γνωστά για τα μαρτύρια που βίωναν εκεί οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το γηροκομείο στα Χανιά ο δικηγόρος, Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε την διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη» ενώ στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι ορισμένα πράγματα τον «προσβάλλουν σαν δικηγόρο, ιδιαίτερα όταν άνθρωποι του πολιτικού κόσμου βγαίνουν και κάνουν σχόλια για την υπόθεση».

«Προσκομίστηκαν ικανά στοιχεία από την πλευρά της υπερασπίσεως για να ανατρέψουν πάρα πολλά στοιχεία του κατηγορητηρίου. Βρέθηκαν επίσης και τονίστηκαν αντιφάσεις και αοριστίες και ανεπάρκειες του κατηγορητηρίου σε πολλές περιπτώσεις που άλλα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας και άλλα από τα ιατρικά περιστατικά», εξήγησε στην συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε: «Μάλιστα, προσκομίστηκαν και συγκεκριμένες ένορκες καταθέσεις που αναφέρουμε ποια άτομα πλησίαζαν συγκεκριμένους ανθρώπους προκειμένου να καταθέσουν κατά της μονάδας καθώς και δύο δικηγόρους Χανίων με οικονομικά ανταλλάγματα».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, σε ό,τι αφορά στο θέμα της κακοποίησης των ηλικιωμένων προσκομίστηκαν στοιχεία και καταθέσεις άλλων συγγενών που αναφέρουν τα αντίθετα: «Υπάρχει ένας αδερφός που καταγγέλλει ότι ο άνθρωπός του βασανιζόταν ενώ η αδερφή του – που επισκεπτόταν συνεχεια τη Μονάδα – αναφέρει πως όλα ήταν καλά και μάλιστα ο αδερφός της δεν επισκεπτόταν τον άνθρωπό τους. Όλα αυτά βέβαια θα αξιολογηθούν από την ελληνική δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Παράλληλα έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…