Στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετακυλίει την ευθύνη ο Μητσοτάκης για τις εκκλησίες

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Η επικοινωνία αυτή ήρθε τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει τις προθέσεις της για τη λειτουργία των εκκλησιών κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων κι ενώ η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει την εξάπλωσή της στη χώρα.

Στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετακυλίει την ευθύνη και την «καυτή πατάτα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το άνοιγμα και τη λειτουργία των εκκλησιών προκειμένου να μην διαταράξει τη σχέση του με τον κλήρο.

Με φόντο την αυριανή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου -που θα κληθεί να πάρει αποφάσεις μετά την ανακοίνωση για άνοιγμα των εκκλησιών μόνο ανήμερα Χριστουγέννων και Θεοφανείων και από την άλλη ιερείς να πιέζουν για… αντάρτικο- ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος πρόσφατα, μάλιστα, είχε περιπέτεια με την υγεία του λόγω του κορονοϊού.

Η συνομιλία τους έρχεται αμέσως μετά τις έντονες αντιδράσεις ιερωμένων  που εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως θα τελεστούν κανονικά οι λειτουργίες μέσα στους ιερούς ναούς με μεγαλύτερο αριθμό πιστών από τους εννέα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση, που ανεβαίνει στο 25 στις μητροπόλεις. Μάλιστα το εν λόγω ”ιερό αντάρτικο” το επιβεβαιώνει και  το orthodoxia.info, που αναφέρει ότι θα ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία κατά την περίοδο των εορτών, ενώ αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός πιστών μέσα στους ναούς, ανάλογα με τα τετραγωνικά.

Το μπαλάκι στους λοιμωξιολόγους

Σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση που καλείται να διαχειριστεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση για να μη δυσαρεστήσει την Εκκλησία, και τη στιγμή που η κοινωνία δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην επιτροπή των ειδικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λοιπόν, ο πρωθυπουργός κατά την επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο παρέπεμψε στις αποφάσεις των επιστημόνων που απαρτίζουν την αρμόδια επιτροπή και κάλεσε την Εκκλησία να τις τηρήσει με αυστηρότητα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Κατά την επικοινωνία του κ. Μητοτσοτάκη με τον Ιερώνυμο, τον ευχαρίστησε για τη σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας κάνοντας μάλιστα αναφορά στη βοήθεια του ιδίου του κ. Ιερώνυμου αλλά και της Εκκλησίας συνολικά.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά του πρωθυπουργού σχετικά με τα επιδημιολογικά στοιχεία που επικρατούν στη χώρα.

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Πάτρα: Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Αχαΐα.

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Σάλος στην Ιρλανδία από τη ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος μικρού κοριτσιού σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής

Toν γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από αγώνες γυμναστικής στην Ιρλανδία

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Κακοκαιρία Elias: Επιδείνωση μέσα στη νύχτα, κορύφωση την Τετάρτη – Αγωνία για Θεσσαλία, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο

Επελαύνει η κακοκαιρία Elias στη χώρα πριν καλά καλά στεγνώσουν τα απόνερα της κακοκαιρίας daniel.