Newsroom

Newsroom

Στην Επιτροπή Θεσμών ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για λίστα Λαγκάρντ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη…

sdoe

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλείται σήμερα ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για την τύχη της λίστας Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στασινόπουλος παρίσταται στην Επιτροπή κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ερωτηθεί για την εξέλιξη του ελέγχου των ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά και αν έχουν εισπραχθεί πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για την υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του αρεοπαγίτη ειδικού ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, ο οποίος σύντομα αναμένεται να καλέσει όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν και πρώτα τον βασικό εμπλεκόμενο, πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Παράλληλα, ο κ. Τσαλαγανίδης εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει εκείνος και τις συναφείς εκκρεμείς δικογραφίες των μη πολιτικών προσώπων (συμμετόχων). Οι υποθέσεις αυτές αφορούν τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη και συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, όπως είναι η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο  Ανδρέας Ρωσσώνης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποφάσισε το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, τα αδικήματα για απιστία στην υπηρεσία, νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχουν παραγραφεί.

 

Πηγή: naftemporiki.gr