Newsroom

Newsroom

Στην εντατική αλλά χωρίς μηχανική υποστήριξη ο πιλότος της F1 Μπιανκί

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στον Ζουλς Μπιανκί και οι γιατροί περιμένουν να παρέλθει το επόμενο κρίσιμο 24ωρο, για να αξιολογήσουν…

bianci

Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στον Ζουλς Μπιανκί και οι γιατροί περιμένουν να παρέλθει το επόμενο κρίσιμο 24ωρο, για να αξιολογήσουν την κατάσταση του 25χρονου Γάλλου. Ο πιλότος της Marussia μεταφέρθηκε σε θάλαμο Εντατικής του νοσοκομείου Mia General Hospital, όπου έγινε η επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής L’Equipe αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Ο Ζουλς Μπιανκί υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όταν σφηνώθηκε το μονοθέσιο της Marussia στον 44ο γύρο του Ιαπωνικού Γκραν Πρι κάτω από γερανοφόρο τρακτέρ, σε σημείο όπου είχε συμβεί ατύχημα με το αυτοκίνητο του Αντριαν Σούτιλ.

Ο πατέρας του, Φιλίπ Μπιανκί, χαρακτήρισε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 3 «κρίσιμη» την κατάσταση του γιου του και αποκάλυψε, ότι έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο. Ο κομισάριος του αγώνα, Μίκα Σάλο δήλωσε στον ιστότοπο ‘’spox.com’’, ότι «ο Ζουλς έχει υποστεί ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι», ενώ επίσημη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η FIA.


Πώς έγινε το ατύχημα

Ήμασταν στον 40στο γύρο όταν όλοι έσπευσαν ν’ αλλάξουν ελαστικά. Ο Σούτιλ έχασε τον έλεγχο της Sauber στο τέλος των S Curve και χτύπησε στα προστατευτικά ελαστικά στη στροφή 7. Βγήκε κίτρινη σημαία αλλά και ο γερανός για να απομακρύνει τη Sauber. Ο Μπιανκί που ακολουθούσε έχασε τον έλεγχο της Marussia και έπεσε πάνω στο γερανό με το πλάι. Ο οδηγός της Marussia έχασε τις αισθήσεις του από την βιαιότητα της σύγκρουσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο καθώς λόγω των συνθηκών (τυφώνας) δεν μπορούσε να πετάξει το ελικόπτερο.